vineri, 6 decembrie 2013

Daca m-as schimba pe mine insami...    Pe piatra funerara a mormantului unui episcop anglican aflata in scriptele Manastirii Westminster stau scrise urmatoarele cuvinte :

 Cand eram tanar si liber , iar imaginatia mea nu cunostea limite , am visat sa schimb lumea .Cand am mai imbatranit si am devenit mai intelept , am descoperit ca lumea nu se poate schimba , asa ca m-am decis sa imi reduc pretentiile si sa schimb doar tara mea.
 Nici aceasta nu s-a lasat insa schimbata.
  Cand am ajuns la anii senectutii, mi-am propus intr-o ultima incercare disperata sa imi schimb doar familia , pe cei care imi sunt dragi , dar vai !, niciunul nu s-a lasat schimbat.
 Acum cand zac pe patul de moarte , imi dau in sfarsit seama de adevar : daca  m-as fi schimbat pe mine insumi , as fi contribuit prin exemplul meu personal la schimbarea familiei mele.
 Inspirat si incurajat de aceasta reusita , as fi putut face mai multe lucruri bune pentru tara mea , si cine stie , poate ca as fi schimbat intr-adevar lumea.

 Autor anonim
Sursa foto: Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O nouă dorință!

     ”Dorința este începutul tuturor atracțiilor. Niciodată nu te plictisești de expansiune sau de creație, întrucât ideiile și dorințel...