luni, 15 septembrie 2014

Viata nu inseamna sa asteptam sa treaca furtuna


   "Cine spune ca rasaritul provoaca fericire nu a dansat niciodata in ploaie".

   Cu alte cuvinte, nu putem fi fericiti doar daca avem bani multi, daca ratele sunt platite la timp sau daca ce vedem in jurul nostru este pe placul nostru. Fericirea vine din interior. Daca vrem sa fim fericiti trebuie sa ne gandim la ea si s-o vedem.
     Cand noi insine ne simtim bine si suntem fericiti transmitem si celorlati din jurul nostru. Este o stare de spirit molipsitoare. Numai atunci vom avea aceasta stare cand nu ne vom mai gandi la intrebarile "ce" si "cum" bucurandu-ne de "aici" si "acum". In acest caz, nu vedem decat ce ne dorim sa vedem, in timp ce ne detasam de restul problemelor.
     Fiecare avem probleme mai mult sau mai putin, dar daca emitem deliberat starea de bucurie si fericire, chiar si in  lucrurile marunte vom vedea o stare de bine.
     Un nou mesaj pe care l-am descoperit "Viata nu inseamna sa astepti sa treaca furtuna, inseamna sa inveti sa dansezi in ploaie". Altfel spus, acest mesaj ne transmite ca putem sa ne simtim bine, sa fim fericiti, sa iubim neconditionat, acum in acest moment si pe viitor indiferent de furtuna sa ne bucuram de fiecare moment, sa cream deliberat aceste stari de spirit pozitive, acest dar pretios.
     Incercand sa ne mentinem aceste stari de spirit, vom constientiza toate binecuvantarile pe care le avem, in timp ce suntem recunoscatori  si astfel invatam sa dansam in ploaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...