miercuri, 4 decembrie 2013

Totul incepe cu noi


    Pentru ca aceasta luna magica si sfanta sa fie perfecta, nu trebuie sa ne lipseasca in primul rand iubirea de sine, increderea si pretuirea de sine neconditionat, asa cum suntem acum in momentul prezent si orice am face , sa incepem cu ea.
   Cuvintele lui Dalai Lama, oamenii nu inteleg absenta pretuirii de sine pe care o experimenteaza majoritatea oamenilor, au un mare adevar si valoare.
   Iubirea de sine, increderea si pretuirea de sine nu inseamna aroganta sau vanitate, este insusi recunostinta care ne umple de pasiune, entuziasm, de siguranta, de vitalitate, incarcati cu energie pozitiva si indragostiti de viata. Ca sa ajungem sa ne iubim, sa avem incredere si sa ne pretuim pe noi insine, este sa ne acceptam neconditionat asa cum suntem acum in momentul prezent, fara sa ne criticam, fara sa ne gandim daca meritam sau nu si fara sa negam propria bunastare si valoare.
   Iar oamenii care au aceste valori, sunt convinsi ca iubirea a tot ce-i inconjoara ii va gasi, ca merita tot ce-i mai bun de la viata si ca merita sa fie iubiti .
   
   

Ce sunt emotiile?

  Studiile arata ca emotiile sunt totalitatea gandurilor. Mai multe ganduri de acelasi fel dau nastere la o emotie. Pentru ca nu se poa...