miercuri, 4 decembrie 2013

Totul incepe cu noi.   Pentru ca aceasta luna magica si sfanta sa fie perfecta, nu trebuie sa ne lipseasca in primul rand iubirea de sine, increderea si pretuirea de sine neconditionat, asa cum suntem acum in momentul prezent si orice am face , sa incepem cu ea. Iar fiecarei persoane care la randul ei ne-a facut viata usoara prin anumite actiuni si ajutor in momentele de maxima urgenta sau ne-a schimbat intreaga viata, trebuie sa-i atribuim toata consideratia noastra, sa fim profund recunoscatori si sa-i iubim si pretuim. Tot ceea ce simtim in concordanta cu noi insine, iubire, incredere si apreciere va reflecta in cei de langa noi. O adevarata binecuvantare isi va spune cuvantul prin insasi reflexiile noastre asupra vietii.

   Cuvintele lui Dalai Lama, oamenii nu inteleg absenta pretuirii de sine pe care o experimenteaza majoritatea oamenilor, au un mare adevar si valoare.

   Iubirea de sine, increderea si pretuirea de sine nu inseamna aroganta sau vanitate, este insusi recunostinta care ne umple de pasiune, entuziasm, de siguranta, de vitalitate, incarcati cu energie pozitiva si indragostiti de viata. Ca sa ajungem sa ne iubim, sa avem incredere si sa ne pretuim pe noi insine, este sa ne acceptam neconditionat asa cum suntem acum in momentul prezent, fara sa ne criticam, fara sa ne gandim daca meritam sau nu si fara sa negam propria bunastare si valoare.
   Iar oamenii care au aceste valori, sunt convinsi ca iubirea a tot ce-i inconjoara ii va gasi, ca merita tot ce-i mai bun de la viata si ca merita sa fie iubiti .

Gabriela Bogdan
Sursa foto: Internet
   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O nouă dorință!

     ”Dorința este începutul tuturor atracțiilor. Niciodată nu te plictisești de expansiune sau de creație, întrucât ideiile și dorințel...