vineri, 13 decembrie 2013

Lucrurile pozitive din viața ta - Poveste.

 


    O poveste care ilustrează perfect starea de spirit , iubirea și încrederea în sine.
 
Este povestea unui cuplu oarecare , care locuiau într-o casă obișnuită și se strofocau să o ducă bine și să-și crească copii cum trebuie . Ei se certau destul de des , chiar deveniseră o obișnuință . Tot ce discutau ei , era "identificarea lucrurilor rele din viața lor ".
Dar într-o bună zi , totul s-a schimbat . El a început prin a-i spune soției cât de mulțumit este că găsește ordine în casă si in dulapuri și că-i mulțumeste .În altă zi , i-a mulțumit pentru evidența corectă a cheltuielilor din luna respectiva , iar într-o seara a fost bucuros de cina pregătită și a apreciat-o pentru toate eforturile depuse. Dar într-o frumoasă zi i-a mulțumit ,  deoarece de câte ori venea acasă , a observat că găsea casa curată si a apreciat-o pentru toată munca pe care a depunea.
La toate astea , soția  , l-a început , nu a băgat în seama și a ignorat incidentul cu registrul , știind că întotdeauna se certau , iar în final a început să se îngrijoreze de comportamentul soțului ei . Mai mult, și copii observasera schimbarea tatălui lor .

De fapt , ce făcea el ? În fiecare zi continua să se concentreze asupra lucrurilor pozitive din viața lui După o perioada de timp , soția a observat si s-a obișnuit cu comportamentul soțului ei , chiar era mulțumită și îi făcea plăcere că toată strădania ei de a întreține casa erau remarcate și apreciate .Soțul a continuat cu dovezi de încredere și iubire față de familia lui , dar nici soția nu s-a lăsat mai prejos și și-a schimbat și ea încrederea în sine , comportamentul și starea de spirit pe care a dobândit-o datorită soțului ei .Acesta nu i-a povestit niciodată soției motivele dramatice care l-au făcut să se schimbe pe el însuși , atât ca și comportament , cât și ca încredere în el însuși și iubirea față de familia sa .
  În final , soția a acceptat cu ușurință toate aceste schimbări radicale, fără să o mai intereseze alt motiv .

               " Răspândește iubirea oriunde te-ai duce . Începe întotdeauna acasă la tine ".
                                                                                 Maica Tereza                  

                   O poveste de Jo Ann Larsen,
                   Stirile Deseret ( din volumul "Supă de pui pentru suflet")
                   Povestită pe scurt de Gabriela Bogdan

Sursa foto: Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...