luni, 23 septembrie 2013

Urmeaza-ti visul


     Povestea ce urmeaza ilustreaza perfect DORINTA SI PERSEVERENTA ca visul unui tanar sa se implineasca.
   Aceasta este povestea unui tanar, care impreuna cu tatal sau mergeau din ferma in ferma si din staul in staul ca sa antreneze cai. Din cauza jobului tatalui, tanarul era nevoit sa se mute de la un liceu la altul.
In ultimul an de liceu, un profesor l-a rugat sa scrie un eseu despre ce vrea el cand va fi mare.
    Tanarul care stia exact dorinta lui de a avea o ferma, i-a descris foarte detaliat profesorului acest vis. Dorindu-si foarte mult ca acest vis sa se implineasca, tanarul a mentionat in lucrarea sa cati acri sa aiba ferma, locatia, staulele si pistele de curse. In lucrare a mai inclus planul unei case si cati metri patrati sa cuprinda acesta si sa fie construita pe acel;asi teren cu casa.
   Tanarul a muncit la aceasta lucrare cu suflet, imaginandu-si deja ca o detine.
Dupa cateva zile, cand profesorul a vazut lucrarea, i-a dat nota 4 si nemultumit de aceasta lucrare i-a spus tanarului ca acest vis nu este realist si sa refaca lucrarea.
    Baiatul s-a dus acasa si i-a povestit tatalui sau despre lucrarea de la scoala. Acesta i-a raspuns ca in viata trebuie sa i-a singur hotatarea si decizia despre dorintele si visele sale . Asta neinsemnand ca nu-l va ajuta in calitate de parinte.
    Tanarul s-a tot gandit ce sa faca si cum sa faca, dar dorintele ii macinau creierul, de aceea , dupa o saptamana i-a predat profesorului aceeasi lucrare cu acelasi vis, in care pusese toata dragostea, sufletul si imaginatia.
   Dupa ce a avut loc intalnirea cu profesorul, baiatul i-a predat profesorului lucrarea si i-a spus sa-si pastreze nota de 4 , ca el isi pastreaza visul.
    Sfarsitu acestei povesti adevarate se incheie cu visul implinit al acestiu tanar de a avea casa, ferma si caii intr-o perioada relativ scurta de timp.  El a pastrat acea lucrare cu nota 4 , iar profesorul care ii dadu-se aceasta nota, in urma cu ceva timp, a venit cu un grup de elevi intr-o tabara, tocmai la ferma lui, care a durat o saptamana.
     Inainte de plecarea taberei, profesorul i-a spus ca pe vremuri, pe multi elevi i-a deziluzionat de visele lor si ca e mandru ca el a avut intelepciunea sa nu renunte la visul lui.


  " Nu lasa pe nimeni sa te vaduveasca de visele tale . Urmeaza-ti inima indiferent de circumstantele exterioare "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O nouă dorință!

     ”Dorința este începutul tuturor atracțiilor. Niciodată nu te plictisești de expansiune sau de creație, întrucât ideiile și dorințel...