luni, 30 septembrie 2013

Un sfert de secol mai tarziu


                     " Ca sa te vindeci trebuie sa recunosti adevarul"

          Aceasta este povestea uimitoare a unui baiat care nu putea citi. In timpul scolii, mereu se gandea daca ar fi cineva sa se aseze cu el in banca si sa zica ca-l ajuta.
         El suferea de dilexie, emisfera stanga a creierului, o parte a lobului cerebral, nu functionau, de aceea literele isi schimbau locul, iar vocalele se pierdeau in urechi.
         In primii ani de scoala a avut loc special pentru handicapati si a fost batut de copii, la insistenta invatatoarei, cand nu vroia sa citeasca. Cand a terminat liceul, cea mai mare tristete a lui, a fost cand l-a votat colegii regele balului si a trebuit sa citeasca mesajul de absolvire.
       A venit vremea cand s-a dus si la facultate cu multa frica, cand de abia terminase liceul.Acolo era speriat si se tot interesa de cum predau profesorii si ca sa nu-l vada colegii, el se prefacea ca citeste. S-a rugat si la Dumnezeu sa poata sa-si obtina diploma si i-a promis ca merge la liturghie 30 de zile la rand.
    Dupa ce a terminat si facultatea si a luat diploma, baiatul a mers la liturghie 30 de zile cum a promis. A trecut si facultatea si s-a facut profesor, dar el tot nu putea citi astfel incat, el ruga elevii sa citeasca din manual si si-a facut o metoda proprie pentru a le preda elevilor.
      Dupa o perioada de timp, a cunoscut-o pe sotia sa care era studenta si asistenta medicala. Inainte de casatorie, el i-a spus ca nu poate sa citeasca, numai ca ea nu l-a crezut, s-a gandit ca poate nu citeste bine.
Dupa o alta perioada de timp, au facut o fetita. Aceea a fost perioada cea mai grea a vietii cand trebuia sa ii citeasca povesti iar el nu putea  sa faca lucrul asta propriului copil.
     La varsta de 28 de ani, si-a facut o afacere imobiliara. A devenit milionar, dar el tot nu putea citi si aici s-a lovit iarasi de multe greutati.
     Dupa un timp, afacerile i-au mers prost si a facut doua lucruri care si-a promis ca nu o sa le mai faca : un imprumut la banca si intrarea in biblioteca municipala.
      La varsta de 48 de ani, el a recunoscut in toata biblioteca ca nu poate citi si astfel a primit sfaturi si si-a luat meditator, iar afacerile au inceput sa prospere. Pentru el totul a fost o lupta, de aceea s-a hotarat sa marturiseasca la un discurs de afaceri. El stia ca daca vrea sa se vindece, trebuie sa recunoasca adevarul.
     Intr-un sfarsit, baiatul care acum era un domn in toata firea,  a reusit sa invete sa citeasca si a inceput sa calatoreasca pentru a tine cuvantari despre analfabetism.
     Si astfel dupa un sfert de secol, el a reusit sa citeasca toate scrisorile de dragoste ale sotiei care le-a avut din tinerete si mai mult decat atat, el a inceput sa citeasca tot ce prindea in maini.


        Putem sa ne vindecam viata !
" Indiferent de unde pornim, cat de joasa este starea pe care o avem in prezent, noi ne putem schimba in totalitate viata in bine. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O nouă dorință!

     ”Dorința este începutul tuturor atracțiilor. Niciodată nu te plictisești de expansiune sau de creație, întrucât ideiile și dorințel...