luni, 30 septembrie 2013

Un sfert de secol mai tarziu.


                     " Ca să te vindeci trebuie să recunoști adevărul."

   Aceasta este povestea uimitoare a unui băiat care nu putea citi. În timpul școlii, mereu se gândea dacă ar fi cineva să se așeze cu el în bancă și să zică că-l ajută. El suferea de dilexie, emisfera stângă a creierului, o parte a lobului cerebral, nu funcționau, de aceea literele își schimbau locul, iar vocalele se pierdeau în urechi.
  In primii ani de școală a avut loc special pentru handicapați și a fost bătut de copii, la insistența învățatoarei, când nu vroia să citească. Când a terminat liceul, cea mai mare tristete a lui, a fost când l-a votat colegii regele balului și a trebuit să citească mesajul de absolvire. A venit vremea când s-a dus și la facultate cu multă frică, când de abia terminase liceul. Acolo era speriat și se tot interesa despre cum predau profesorii și ca să nu-l vadă colegii, el se prefăcea că citește. S-a rugat și la Dumnezeu să poată să-și obțină diploma și i-a promis că merge la liturghie 30 de zile la rând. După ce a terminat și facultatea și a luat diploma, băiatul a mers la liturghie 30 de zile cum a promis.

  
  
 A trecut și facultatea și s-a făcut profesor, dar el tot nu putea citi astfel încât, el ruga elevii să citească din manual și și-a făcut o metodă proprie pentru a le preda elevilor.
 După o perioadă de timp, a cunoscut-o pe soția sa care era studentă și asistentă medicală. Înainte de căsătorie, el i-a spus că nu poate să citească, numai că ea nu l-a crezut, s-a gândit că poate nu citește bine. După o altă perioadă de timp, au făcut o fetiță. Aceea a fost perioada cea mai grea a vieții când trebuia să îi citească povești iar el nu putea  să facă lucrul asta propriului copil.
 La vârsta de 28 de ani, și-a făcut o afacere imobiliară. A devenit milionar, dar el tot nu putea citi și aici s-a lovit iarăși de multe greutăți. Dupa un timp, afacerile i-au mers prost și a făcut două lucruri care și-a promis ca nu o să le mai facă : un împrumut la bancă și intrarea în biblioteca municipală.
 La vârsta de 48 de ani, el a recunoscut în toată biblioteca ca nu poate citi și astfel a primit sfaturi și și-a luat meditator, iar afacerile au început să prospere. Pentru el totul a fost o luptă, de aceea s-a hotărât să mărturisească la un discurs de afaceri. El știa că daca vrea să se vindece, trebuie să recunoască adevărul.
 Într-un sfarsit, acum era un domn în toata firea,  a reușit să învețe să citească și a început să călătorească pentru a ține cuvântări despre analfabetism. Și astfel, după un sfert de secol, el a reușit să citească toate scrisorile de dragoste ale soției care le-a avut din tinerețe și mai mult decât atât, el a început să citească tot ce prindea în mâini.


        Putem să ne vindecăm viața !
" Indiferent de unde pornim, cât de joasă este starea pe care o avem în prezent, noi ne putem schimba în totalitate viața în bine. "

Poveste din volumul ”Supă de pui pentru suflet”,povestită pe scurt de Gabriela Bogdan
Sursă foto: Internet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...