vineri, 6 septembrie 2013

Controlul emotiilor negative


 
 Frica, gelozia, ura, razbunarea, lacomia, superstitia, mania, sunt cele mai importante emotii negative principale. Apoi urmeaza teama, ura, depresia, nesiguranta, rautatea, singuratatea, grijile, frica de boala, frica de moarte.
    Ca sa putem controla aceste emotii negative, pornim de la ideea ca noi avem puterea sa le schimbam in functie de realitatea pe care o avem, in emotii pozitive, adica inversul gandurilor negative pe care le-am avut.
     Aceste emotii negative lucreaza in primul rand asupra creierului, facandu-ne sa cadem in josul curentului vietii, apoi coboara asupra organismului facandu-l bolnav si sensibil.
    Emotiile negative pot aparea datorita a ceea ce vedem si exista in jurul nostru, a nemultumirilor, dar si datorita persoanelor cu influente negative care nu ne fac bine.
      Pamantul este plin de astfel de oameni  negativisti, care, daca nu constientizam ce este in jurul nostru, tindem sa atragem aceeasi stare negativa cu care suntem in contact.
 Cel mai important lucru este sa ne facem obisnuinta de a folosi emotii pozitive prin ganduri corespondente lor :afirmatii, ganduri creatoare, imaginatie, muzica si altele care ne plac noua si care ne conduc la o stare de bine.

Sursa foto:centroeja.com

Să nu ratăm momentul prezent!

    Altfel spus, unii oameni sunt înebuniți după lucruri materiale, vor cu orice preț să aibă cutare obiect, cutare lucru, aleargă după...