luni, 9 septembrie 2013

Poveste - Convingere și perseverență.



      Această poveste ilustrează perfect convingerea că "dacă vrei, poți".
Povestea este a unei fetițe de 11 ani care suferă de o boală, care îi afectează sistemul nervos, aceasta neputând să meargă niciodată, să vorbească sau să se miște, doar asculta. Este transferată din spitalul în care a fost adusă prima oara, într-un spital specializat iar doctorii își dădeau toată silința, cu speranța că fetița va da vreodată  un semn de vindecare. Mai mult, pe lângă toate exercițiile fizice care trebuia să le facă punându-i în mișcare sângele,oasele și mușchii, terapia în apă și alte tratamente, au învățat-o arta vizualizării. Au învățat-o să se vizualizeze că poate să meargă ca toți ceilalți. Doctorii s-au gândit că s-ar putea să nu dea rezultate, dar măcar ar avea o speranță și o șansă  la viață atâta timp cât stătea la pat.
  Fetița conștiincioasă și plină de voință cu dorința arzătoare de a se însănătoși asculta doctorii și învăța arta vizualizării cu cea mai mare conștinciozitate.
După un timp, într-o zi norocoasă, pe când vizualiza că picioarele îi dau semn că se mișcă, i s-a părut că patul se mișca sub ea și nu știa ce se întâmplă. A alertat tot spitalul că ea își poate mișca picioarele. Însă, cu toții știau că a avut loc un cutremur, mai puțin fetița, lăsând-o să se bucure de aceste rezultate.
  Această CONVINGERE a fetiței, a făcut-o să PERSEVEREZE și mai mult în arta vizualizării. Punea suflet și iubire în ceea ce vedea cu ochii minții, trăia o bucurie nemai întâlnită până atunci, trăia totul, tot ce își imagina păreau a fi reale. Munca sa a dat roade, iar peste câțiva ani ea a perseverat cu o voință puternică și s-a întors la școală pe picioarele ei fără cârje sau scaun cu rotile.


   "Vedeți voi, un om care poate cutremura pământul, poate cu siguranță să învingă o boală oarecare"
 
    O poveste scrisa de Hanoch Mc Carty și povestită pe scurt de Gabriela Bogdan
    Sursă foto: Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...