duminică, 10 martie 2013

Perseverenta si ...

             

 O poveste care ilustreaza ideea de perseverenta   si...

   In  aceasta poveste autorul relateaza intamplarea unei fetite de culoare care este trimisa de mama ei, sa ii ceara administratorului unei ferme, la care aceasta lucra, suma de 50 centi, pe care administratorul ii datora.

  Ideea acestei povesti ilustreaza cata putere poate avea cineva cand isi doreste cu adevarat sa obtina ceva.

   La prima cerere a fetitei catre administrator sa ii dea acesta suma datorata, administratorul i-a raspuns ca nu ii datoreaza nimic. Fetita fara sa se clatine i-a raspuns: " Da,domnule". Administratorul fara sa isi dea seama ca fetita nu a plecat,s-a apucat mai departe de treaba. Cand a observat-o apoi, a trimis-o acasa, amenintand-o ca o bate. Fetita iarasi i-a raspuns: " Da, domnule" fara sa se miste din locul in care aceasta astepta. Administratorul nervos s-a indreptat spre fetita, l-a care aceasta statea si se uita fix in ochii lui, dupa care a tipat cat a tinut-o plamanii: "Mama are nevoie de acei 50 de centi". Administratorul a ramas uimit de CURAJUL fetitei de culoare, de a insista in fata lui.

  In final, administratorul i-a dat banii datorati mamei fetitei. Fetita a luat banii si pana a iesit din ferma nu si-a luat ochii de la barbatul pe care "tocmai il ivinsese".
 Intrebarea autorului este: " Ce putere ciudata a folosit acea fetita, reusind sa puna cu botul pe labe administratorul?
   Raspunsul la aceasta intrebare nu a fost relatat in carte la capitolul respectiv, asa incat nici eu nu o sa il zic.
             Daca ai mintea deschisa, poti sa afli ce putere a folosit fetita.
                                      .
Sursa foto: Internet
Poveste scrisa de Napoleon Hill povestita pe scurt de Gabriela Bogdan

VALOAREA UNUI ZAMBET DE CRACIUN

Ce este un zambet si ce semnifica el?  Zambetul este acea expresie a fetei care ne face sa ne simtim bine atunci cand il primim, dar si ...