duminică, 10 martie 2013

Perseverența și ...

             

 O poveste care ilustrează ideea de perseverență și...

  Ideea acestei povești ilustrează câtă putere poate avea cineva când își dorește cu adevarat să obtină ceva.

   În  această poveste, autorul relatează întamplarea unei fetițe de culoare care este trimisă de mama ei, să îi ceară administratorului unei ferme, la care aceasta lucra, suma de 50 cenți, pe care administratorul îi datora.

   La prima cerere a fetiței către administrator sa îi dea acesta suma datorată, administratorul i-a răspuns că nu îi datorează nimic și ca dorește să plece. Fetița fără să se clatine i-a răspuns: " Da,domnule". Administratorul fără să își dea seama că fetița nu a plecat,s-a apucat mai departe de treabă. Când a observat-o apoi, a trimis-o acasă, amenintând-o că o bate. Fetița iarăși i-a raspuns: " Da, domnule" fără să se miște din locul în care aceasta aștepta. Administratorul nervos s-a îndreptat spre fetiă, l-a care aceasta stătea și se uita fix în ochii lui, după care a țipat cât a ținut-o plămânii: "Mama are nevoie de acei 50 de cenți". Administratorul a rămas uimit de CURAJUL fetiței de culoare, de a insista in fața lui.

  În final, administratorul i-a dat banii datorați mamei fetiței. Fetița a luat banii și până a ieșit din fermă nu și-a luat ochii de la bărbatul pe care "tocmai îl îvinsese".
 Întrebarea autorului este: " Ce putere ciudată a folosit acea fetiță, reușind să pună cu botul pe labe administratorul?
   Raspunsul la această intrebare nu a fost relatat în carte la capitolul respectiv, asa încât nici eu nu o să îl zic.
             Dacă ai mintea deschisă, poți să afli ce putere a folosit fetița.
                                      .
Sursa foto: Internet
Poveste scrisă de Napoleon Hill povestită pe scurt de Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...