miercuri, 8 mai 2013

Echilibrul emotional!
    "Pentru a amplifica volumul unei emotii pozitive, trebuie s-o experimentezi efectiv. Intr-un fel, putem vorbi de o arta de a trai. Prin crearea unei emotii, aceasta devine reala, iar volumul ei poate fi amplificat cu ajutorul imaginatiei".

   Acest echilibru, trebuie sa-l controlam, astfel incat sa recunoastem felul emotiilor si sa stim sa trecem de la emotii negative la emotii pozitive.
   Emotiile stau in spatele gandurilor noastre. Daca gandim despre ceva ce ne face sa ne simtim bine, atunci simtim emotii pozitive, de bucurie, de fericire, si invers, daca avem ganduri negative, simtim emotii de suparare, frustrare, teama, frica.
   Indiferent ce realitate avem, noi trebuie sa simtim ce fel de emotii emitem si sa stim sa le folosim, sa le schimbam vibratia. Dupa cum spunea un autor, acest proces de schimbare a emotiilor se numeste procesul de "Pivotare", ceea ce inseamna ca noi putem sa ne schimbam emotiile astfel incat sa stim sa ne simtim bine. Sa stim sa alegem vibratiile, din vibratia gandului distructiv in vibratia gandului constructiv in interiorul nostru si apoi vom vedea rezultatele in exteriorul nostru.
   Emotiile pot fi influentate de tot ce exista in jurul nostru: de la un film,cand vorbim cu oameni si tot ceea ce facem. De aceea, trebuie sa controlam acest echilibru ca sa stim incotro ne indreptam.
       Oricand avem acces de a ne alege emotiile, alegand mai mult sau mai putin, bucurie sau tristete..

Gaseste orice gand care te face sa te simti bine, acum!

    Punctul de atractie este intotdeauna momentul prezent.   Daca suntem constienti intotdeauna de ceea ce gandim clipa de clipa, noi...