vineri, 2 ianuarie 2015

Magia Noului An!














                             "Cine nu crede în magie, nu o va descoperi niciodată".
                                                                                 ROALD DAHL ( 1916 - 1990 )


Pornind de la acest citat, mulți dintre noi am văzut și am înțeles magia Crăciunului, a sărbătorilor de iarnă în care am avut o stare de spirit pozitivă și mai mulți sau mai puțini dintre noi, și-au îndeplinit propriile vise ale Crăciunului, magia visurilor cu cele mai deosebite emoții și intime gânduri. Dar ca să descoperim cu adevărat ce semnifică Magia, trebuie să ne reîntoarcem în timp, în anii copilăriei, să ne reamintim când totul ni se părea magic având în fiecare zi miracole de care ne bucuram și eram fericiți necondiționat: magia Crăciunului, nerăbdarea venirii Moșului Crăciun și legenda acestuia și toată perspectiva magică a copilăriei.

Pe parcursul cresterii spirituale, a avansării în vârstă, a vieții cotidiene mai mult sau mai puțin satisfacatoare, majoritatea au  uitat cine sunt cu adevarat si rolul lor in aceasta viata si au uitat de valuarea lor personala si spirituala. Rolul nostru in aceasta viata este sa ne simtim bine, sa fim fericiti, sa cultivam recunostinta fiecarui miracol in fiecare zi. Pentru ca nu exista zi in care sa nu avem vreun miracol, daca suntem constienti, nu exista zi in care sa nu fim recunoscatori pentru cel mai nesemnificatv lucru sau situatie. Rolul nostru este sa stim sa ne controlam emotiile care ne cuprind in fiecare moment, pentru ca din acest moment se naste realitatea.

Magia se începe cu recunostința. Ea este o stare de spirit care a fost practicata înca de acum 2000 de ani, relatata în una din cărțile Noului Testament dar si in Coran care afirma: "celui care isi exprima recunostinta i se va mai da si va trai in abundenta. Celui care nu-si exprima recunostinta i se va lua chiar si ceea ce are".
 Aceasta stare de spirit conduce la o lege universala - legea Atractiei care raspunde cu aceeasi precizie vibratiilor (ganduri, emotii), pe care le-am emis. Aceste vibratii alcatuiesc ARMONIA vietii si conform legii atractiei, atrage ca un magnet lucruri de acelasi fel. Ea este o lege imuabila care afirma ca tot ce exista pe pamanat, in sol, in apa este controlata de acesta lege.

Ne intoarcem la recunostinta, care, cu cat o cultivam si o emitem, cu atat atragem situatii pentru care sa fim recunoscatori.Recunostinta este practicata de mii de ani in diverse culturi, religii si civilizatii: crestinismul, islamismul, iudaismul, budismul, sikhismul, hinduismul, aborigieni, triburi africane, etc. Cultivand aceasta recunostinta se intareste increderea in sine, iubirea, iubirea de sine, credinta.
Pe scurt, Magia vietii incepe cu recunostinta pentru tot ceea ce avem si suntem, in fiecare zi, incluzand toate valorile noastre personale si datorita legilor Universului, respectiv legea Atractiei, dar si legea Daruirii si a primirii, atragem miracole in fiecare zi iar viata ni se transforma ca prin magie.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan                                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...