vineri, 2 ianuarie 2015

Magia Noului An 2015!


                             "Cine nu crede in magie, nu o va descoperi niciodata".
                                                                                 ROALD DAHL ( 1916 - 1990 )


       Pornind de la acest citat, multi dintre noi am vazut si am inteles magia Craciunului, a sarbatorilor de iarna in care am avut o stare de spirit pozitiva si mai multi sau mai putini dintre noi, si-au indeplinit propriile vise ale Craciunului, magia visurilor cu cele mai deosebite emotii si intime ganduri. Dar ca sa descoperim cu adevarat ce semnifica Magia, trebuie sa ne reintoarcem in timp, in anii copilariei, sa ne reamintim cand totul ni se parea magic avand in fiecare zi miracole de care ne bucuram si eram fericiti neconditionat: magia Craciunului, nerabdarea venirii Mosului Craciun si legenda acestuia si toata perspectiva magica a copilariei.
    Pe parcursul cresterii spirituale, a avansarii in varsta, a vietii cotidiene mai mult sau mai putin satisfacatoare, majoritatea au  uitat cine sunt cu adevarat si rolul lor in aceasta viata si au uitat de valuarea lor personala si spirituala. Rolul nostru in aceasta viata este sa ne simtim bine, sa fim fericiti, sa cultivam recunostinta fiecarui miracol in fiecare zi. Pentru ca nu exista zi in care sa nu avem vreun miracol, daca suntem constienti, nu exista zi in care sa nu fim recunoscatori pentru cel mai nesemnificatv lucru sau situatie. Rolul nostru este sa stim sa ne controlam emotiile care ne cuprind in fiecare moment, pentru ca din acest moment se naste realitatea.
    Magia se incepe cu recunostinta. Ea este o stare de spirit care a fost practicata inca de acum 2000 de ani, relatata in una din cartile Noului Testament dar si in Coran care afirma: "celui care isi exprima recunostinta i se va mai da si va trai in abundenta. Celui care nu-si exprima recunostinta i se va lua chiar si ceea ce are".
     Aceasta stare de spirit conduce la o lege universala - legea Atractiei care raspunde cu aceeasi precizie vibratiilor (ganduri, emotii), pe care le-am emis. Aceste vibratii alcatuiesc ARMONIA vietii si conform legii atractiei, atrage ca un magnet lucruri de acelasi fel. Ea este o lege imuabila care afirma ca tot ce exista pe pamanat, in sol, in apa este controlata de acesta lege.
    Ne intoarcem la recunostinta, care, cu cat o cultivam si o emitem, cu atat atragem situatii pentru care sa fim recunoscatori.Recunostinta este practicata de mii de ani in diverse culturi, religii si civilizatii: crestinismul, islamismul, iudaismul, budismul, sikhismul, hinduismul, aborigieni, triburi africane, etc. Cultivand aceasta recunostinta se intareste increderea in sine, iubirea, iubirea de sine, credinta.
    Pe scurt, Magia vietii incepe cu recunostinta pentru tot ceea ce avem si suntem, in fiecare zi, incluzand toate valorile noastre personale si datorita legilor Universului, respectiv legea Atractiei, dar si legea Daruirii si a primirii, atragem miracole in fiecare zi iar viata ni se transforma ca prin magie.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan                                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Banii aduc fericirea?

- Banii ne pot face fericiți?  Banii sunt doar pentru a fi folosiți. Nu-i bine să iubim banii. Ne va face dependenți de ei și vom uita ...