vineri, 21 februarie 2014

Despre imaginatia sintetica


   Aceasta facultate poate fi folosita usor, Ea nu creeaza nimic nou, doar ceea ce exista deja aranjate, intr-o alta ordine, alte idei, alte planuri.
   Dorintele sunt ganduri, dar ele raman doar ganduri, simple dorinte daca nu este folosita imaginatia sintetica. Aceasta imaginatie poate devenii activa prin folosirea ei.
   Un gand sau o dorinta devine reala doar daca este indreptata catre actiune cu ajutorul imaginatiei sintetice, atunci cand exista in realitatea noastra si putem sa aranjam ideile sub diferite combinatii.
   
    Iar atunci cand creem ceva ce nu mai exista in realitatea noastra,  o facem cu ajutorul imaginatiei creatoare. Acest gen de imaginatie a fost folosita de marii genii ai omenirii :Thomas Edison, Henry Ford, fratii Wright, scriitorul David Copperfield, marele compozitor Ludwig van Beethoven.
    Dorinta este un gand, iar gandurile reprezinta forme de energie. Atunci cand emitem un gand sau o dorinta, noi atragem aceleasi forte pe care le-a folosit natura pentru a creea aceasta planeta, precum si tot ce exista in Univers si mai ales corpul nostru si creierul care a emis acest gand.
    Tot Universul este alcatuit din doua elemente : materie si energie. Prin unirea celor doua elemente, natura a creat tot ceea ce percepe omul, de la cea mai mare stea din univers pana la om.


O vară mediteraneană.

  Nu este ceea ce credeți! Nu toți vom petrece această vară pe malurile mediteraneene. Dar putem aduce marea la noi acasă!   Sună bine...