luni, 17 februarie 2014

Povestea " Ceainicului fermecat. "



    "Gândurile sunt într-adevăr obiecte, iar scena pe care operează este lumea. "

Destinul unui medic bătrân era să aducă profit mare în partea de sud a Statelor Unite. Într-o zi, medicul a intrat într-o farmacie și a vorbit în șoaptă cu farmacistul, după care s-a dus la târg  și a cumpărat un ceainic și o lingură de lemn ca să amestece substanțele ce vor urma să fie în ceainic. Farmacistul, a studiat bine ceainicul, după care i-a oferit bătrânului medic un teanc de bacnote. Medicul la rândul său i-a oferit în schimb, o hârtie pe care scria o formulă secretă, o formulă care valora o bogăție pentru farmacist, dar nu și pentru medic. La acea vreme, nici doctorul, nici farmacistul nu știau ce avere uriașă avea să devină acest ceainic. Dar bătrânul medic a fost fericit să-și vândă secretul pentru 500 de dolari pentru a scăpa de datorii, iar farmacistul și-a dat toți banii strânși pentru a avea o formula secretă.
 Curioasele proprietăți ale ceainicului au prins viață, după ce noul proprietar a amestecat toate substanțele cu o formula secretă, o substanță despre care medicul nu a știut nimic.


 Povestea acestui "ceainic fermecat" a fost că farmacistul a cumpărat o IDEE. Ceainicul vechi, lingura de lemn și foaia de hârtie reprezentau exteriorul ideii. Această idee a făcut o mare avere în toata lumea, un mare profit, a oferit de lucru multor oameni, la vremea respectivă a fost cel mai mare consumator de zahăr, consuma milioane de sticle oferindu-le serviciu la milioane de sticlari, a îmbogățit mulți artiști, oameni de televiziune și din alte domenii, pentru a face reclamă la acest produs. Deci, acest "Ceainic" a făcut minuni la vremea respectivă, aproximativ în urmă cu 90-100 de ani, dar și acum în zilele de astăzi.
Din  ingedientele "Ceainicului Fermecat" a luat naștere o băutura răcoritoare renumită în întraga lume cu proprietăți de stimulare a capacității mentale.


 Aceasta mare avere s-a născut dintr-o IDEE, iar substanța care s-a adăugat la formula secretă a bătrânului medic, a fost însuși IMAGINAȚIA. Ceilalți pași care au contribuit la Marele Imperiu, sunt pașii pe care îi folosesc toți oamenii bogați, toți oamenii care știu ce-și doresc de la viață, toți care au un scop bine definit, toți oamenii  care au o dorință arzătoare și un PLAN care să ducă la ACȚIUNE.

 Această poveste relatată pe scurt de mine și scrisă de Napoleon Hill, este una dintre marile povești adevărate a oamenilor care au folosit aceste principii și care s-au îmbogățit, care și-au găsit marea dragoste, care și-au găsit liniștea sufletească și celor care și-au dorit o minte sănătoasă într-un trup sănătos.

EMOȚIILE POZITIVE (" limpezirea creierului în vederea aplicării acestor pași") sunt:- IDEA- DORINTA- AUTOSUGESTIA- IMAGINAȚIA- PLANIFICAREA- DECIZIA- PERSEVERENȚA- MINTEA SUBCONȘTIENTĂ- CREIERUL- AL ȘASELEA SIMT.

 Acești pași sunt o autoanaliză pe care putem să o învățăm și s-o aplicăm și noi, pentru a permite să ne transformăm dorințele în realitate, o filozofie care ne poate schimba viața în bine, în armonie, înțelegere și de ce nu, pentru bogății materiale și sufletești.

Gabriela Bogdan
Sursă foto: Internet

2 comentarii:

  1. Superbă poveste!
    Lucrurile mari încep de la idei mici pe care, în timp, le poți dezvolta, împlinindu-ți cu ușurință visul măreț...

    RăspundețiȘtergere

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...