luni, 17 februarie 2014

Povestea " Ceainicului fermecat "    "Gandurile sunt intr-adevar obiecte, iar scena pe care opereaza este lumea "

     Destinul unui medic batran era sa aduca profit mare in partea de sud a Statelor Unite. Intr-o zi, medicul a intrat intr-o farmacie si a vorbit in soapta cu farmacistul, dupa care s-a dus la targ  si a cumparat un ceainic si o lingura de lemn ca sa amestece substantele ce vor urma sa fie in ceainic.
    Farmacistul, a studiat bine ceainicul, dupa care i-a oferit batranului medic un teanc de bacnote. Medicul la randul sau i-a oferit in schimb, o hartie pe care scria o formula secreta, o formula care valora o bogatie pentru farmacist, dar nu si pentru medic. La acea vreme, nici doctorul, nici farmacistul nu stiau ce avere uriasa avea sa devina acest ceainic. Dar batranul medic a fost fericit sa-si vanda secretul pentru 500 de dolari pentru a scapa de datorii, iar farmacistul si-a dat toti banii stransi pentru a avea o formula secreta.
    Curioasele proprietati ale ceainicului au prins viata, dupa ce noul proprietar a amestecat toate substantele cu o formula secreta, o substanta despre care medicul nu a stiut nimic.
    Povestea acestui "ceainic fermecat" a fost ca farmacistul a cumparat o IDEE. Ceainicul vechi, lingura de lemn si foaia de hartie reprezentau exteriorul ideii. Aceasta idee a facut o mare avere in toata lumea, un mare profit, a oferit de lucru multor oameni, la vremea respectiva a fost cel mai mare consumator de zahar, consuma milioane de sticle oferindu-le serviciu la milioane de sticlari, a imbogatit multi artisti, oameni de televiziune si din alte domenii, pentru a face reclama la acest produs. Deci acest "Ceainic" a facut minuni la vremea respectiva, aproximativ in urma cu 90-100 de ani, dar si acum in zilele de astazi.
Din  ingedientele "Ceainicului Fermecat" a luat nastere o bautura racoritoare renumita in intraga lume cu proprietati de stimulare a capacitatii mentale.
    Aceasta mare avere s-a nascut dintr-o IDEE, iar substanta care s-a adaugat la formula secreta a batranului medic, a fost insusi IMAGINATIA.
     Ceilalti pasi care au contribuit la Marele Imperiu, sunt pasii pe care ii folosesc toti oamenii bogati, toti oamenii care stiu ce-si doresc de la viata, toti care au un scop bine definit, toti care au o dorinta arzatoare si un PLAN care sa duca la ACTIUNE.

    Aceasta poveste relatata pe scurt de mine si scrisa de Napoleon Hill, este una dintre marile povesti adevarate a oamenilor care au folosit aceste principii si care s-au imbogatit, care si-au gasit marea
 dragoste, care si-au gasit linistea sufleteasca si celor care si-au dorit o minte sanatoasa intr-un trup sanatos.

   EMOTIILE POZITIVE (" limpezirea creierului in vederea aplicarii acestor pasi") - IDEA- DORINTA- AUTOSUGESTIA- IMAGINATIA- PLANIFICAREA- DECIZIA- PERSEVERENTA- MINTEA SUBCONSTIENTA- CREIERUL- AL SASELEA SIMT.

   Acesti pasi sunt o autoanaliza pe care putem sa invatam si s-o aplicam si noi, pentru a permite sa ne transformam dorintele in realitate, o filozofie care ne poate schimba viata in bine, in armonie, intelegere si de ce nu, pentru bogatii materiale si sufletesti.

O vară mediteraneană.

  Nu este ceea ce credeți! Nu toți vom petrece această vară pe malurile mediteraneene. Dar putem aduce marea la noi acasă!   Sună bine...