luni, 10 februarie 2014

Despre imaginatie     Imaginatia este atelierul mintii, acolo unde se aduna toate planurile, gandurile si dorintele, deoarece cu ajutorul ei ne putem imagina ceea ce ne dorim si planul pentru acestea. Imaginatia este de doua feluri : imaginatie sintetica si imaginatie creatoare. Procesul de imaginatie are loc doar cand este folosita atat cea sintetica, cat si cea creatoare.
    Un gand sau o dorinta va deveni reala doar daca este indreptata catre actiune cu ajutorul imaginatiei. Creierul este o statie de emisie-receptie a gandurilor. Aceasta actiune are nevoie de planuri pe care le creem cu ajutorul imaginatiei.
    Una dintre povestile reale in care a fost folosita imaginatia, este povestea unui " ceainic fermecat " , care a inceput tot succesul printr-o idee, o dorinta. Bautura pe care o continea "ceainicul fermecat "este folosita si in ziua de astazi. Ea este o bautura racoritoare cunoscuta in intreaga lume si pe vremuri era folosita " ca sa stimuleze gandirea fara sa-l ameteasca ".
    Va puteti lasa imaginatia sa zboare, ca sa aflati ce bautura continea " ceainicul fermecat ". Daca ati aflat, (sa nu facem reclama) inseamna ca aveti o imaginatie dezvoltata. Aceasta poveste  a " ceainicului fermecat este uimitoare, in care relateaza axact punctul de pornire a ideii, a dorintei, imaginatiei si transformarea acestora in realitate, care au condus la marele succes in intraga lume.
    Revenim la imaginatie, in care am vazut ca dintr-o idee care ne trece prin minte si o dorim in viata noastra, are nevoie de imaginatie atat sintetica , cat si creatoare. Aceasta idee-gand, trebuie sa imbrace forma exterioara cum ne dorim noi cu ajutorul imaginatiei, cu multa credinta si convingere.
     Revenim un pic la "ceainicul fermecat"la ingredientele care s-au folosit. Aceste ingrediente nu au insemnat nimic de la primul proprietar, dar de la cel de-al doilea proprietar, formula secreta a ingradientului a fost insusi IMAGINATIA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arta de a trăi.

  Prin arta de a trăi, pentru că putem denumi așa ceea ce trăim, sau mai bine zis, cum știm să trăim, întâlnim atât emoții negative, cât s...