sâmbătă, 11 mai 2019

Ne aprobăm așa cum suntem, fără să ne criticăm?


  Puțini oameni sunt mulțumiți de ei înșiși și mulți oameni sunt nemulțumiți de ei înșiși. Această nemulțumire se datorează convingerilor că dacă ar fi altfel, ar fi mai bine. Este doar o convingere, un gând întreținut o perioadă mai lungă de timp. Aceștia sunt convinși că viața nu merge așa cum ar dori ei.

  Suntem mulțumiți de noi înșine?
Este imposibil să te iubești cu adevărat pe tine însuți dacă nu ești capabil să te accepți și să te aprobi așa cum ești. Asta însemna sa nu te critici niciodată”


Dacă ne-am uita mai mult în interiorul nostru cu o iubire nemărginită, nu am mai da vina pe alții și mai ales pe noi înșine. Convingerea despre un anumit lucru atrage sau respinge oameni și situații în viața noastră. Cu alte cuvinte,pot fi convingeri negative prin care îndepărtăm ce ne dorim cu adevărat sau convingeri pozitive, prin care putem atrage lucrurile sau situațiile pe care le dorim.
Mai mult decât atât, anumite convingeri negative conduc la îmbolnăvirea organismului și atragerea situațiilor neplăcute. Nimeni nu poate să-ți schimbe gândurile și starea interioara, decât tu însuți. Critica altora nu are de a face cu ceea ce simți tu față de tine însuți. A te aproba așa cum ești, înseamă să te accepți așa cum ești. Viața trăită prin dificultăți pe care trebuie să le depășim și acceptând toate situațiile ca făcând parte din viață, inclusiv să ne aprobăm, acceptăm și prețuim așa cum suntem, este o viață extraordinară. De altfel, experiențele pe care le trăim ne învață sa fim mai puternici, să ne dezvoltăm personal și să alegem ce este bine pentru noi. Toate acestea depind de convingerile care le avem despre noi și despre viață.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...