vineri, 31 mai 2019

Ce relație ai cu corpul tău pentru această vară?



”Tu ești o persoana care are o nutriție corectă și care se bucură de o sănătate excelentă  sau ești o persoana care face eforturi uriașe să-și schimbe dieta alimentară și care ani de zile face exerciții fizice, dar tot nu reușește să-și mentină corpul fizic".

   Altfel spus, dacă ne dorim cu adevarat un corp sănătos și care să arate bine, trebuie să ne facem timp să ne reechilibrăm din punct de vedere energetic. Dar acest timp nu trebuie să ni se pară o corvoadă. Echilibrarea energetică în orice domeniu trebuie să facă parte din viața noastră. Zi de zi să punem subconștientul la treabă,să-i dăm comenzi precise fără îndoieli. Când suntem echilibrați din punct de vedere energetic totul merge așa cum ne dorim, indiferent în ce situație. În greutatea corporală char și câteva exerciții fizice dau rezultate și ne simțim excelent. În acest scop, avem nevoie de gânduri pozitive și o atitudine corespunzatoare , imaginație, ambiție și perseverentă. Iar când nu suntem echilibrați din punct de vedere energetic, nici o dietă și nici un sport nu vor da rezultate.



    Aceasta atitudine mentală se poate învăța și de asemeni se poate moșteni. În Artele Marțiale se învață conexiunea dintre minte și corp, dar și în Yoga, cei care practică, sau diferite meditații. De reținut este cum să învățăm să ne echilibrăm energetic Artele marțiale este o disciplină,  un sport care ne învață să facem această legatură dintre minte și corp, cum trebuie să ne concentrăm asupra mușchilor sau grupuri de mușchi dar și întregului corp, ne învață concentrarea asupra vitezei și forței,a ambiției și perseverenței, al respectului, prețuirii de sine și al acceptării, al întregului corp fizic.


  Cam așa stau lucrurile cu privire la echilibrul energetic. În acest stadiu de echilibru trebuie să ajungem, să ne dezvoltăm, mintea, gândirea și perseverența. În concluzie, echilibrul energetic al corpului fizic necesită lectii mentale, zi de zi,în care să înțelegem în noi înșine această conexiune dintre minte și corp așa cum ne dorim.
De aici rezultă o bunăstare al întregului corp fizic, al întregului organism.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Un comentariu:

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...