sâmbătă, 25 mai 2019

Zâmbește orice ar fi!



  Indiferent prin ce situație trecem și suntem închiși sufletește, când nu mai vedem luminița de la capătul tunelului, există întotdeauna o speranță. O speranță simplă, dar care ne poate transforma starea de spirit: aceea de a zâmbi. Poate nu semnifică cine știe ce, dar ne poate transforma starea pe care o avem, într-o stare de ușurare, cel putin, o stare din ce în ce mai bună. Atunci când ne confruntăm cu emoții negative, de disperare de frică, de diferite obstacole și facem un mic efort de a ne aminti de toate zâmbetele din viața noastra, lumea parcă începe să se schimbe, dar ne schimbă și pe noi înșine. Ne schimba starea de sprit. Este doar una dintre metode de a ne schimba gândurile negative și starea de spirit.


 Aduceți-vă aminte de ultimul zâmbet sau de ultimul râs în hohote. Cum va-ți simțit în acele momente? Eee, așa parcă mai merge, începem să zâmbim, iar viața pe care o  vedem acum parcă prinde alte nuanțe. Noi nu ne vedem zâmbetul, dar îl simțim, îl simțim pe pielea noastră, îl simțim în interiorul nostru, în suflet, în toți porii. Tragem aer în piept și continuăm să zâmbim, poate îi molipsim și pe alții. Cu un zâmbet putem transforma ca prin magie tot ce este în jurul nostru, ne poate schimba ziua noastră sau a celorlalți sau chiar viața. Un zâmbet întotdeauna transmite ceva: o bucurie, o revedere, o stare de bine, o mulțumire. Zâmbetul ne înfrumusețează fața, ne dă o expresie vie și plină de viață. Slava Domnului că putem zâmbi. Unii oameni își doresc să mai zâmbească, însă din păcate pentru ei, este prea târziu. Haideți să zâmbim, totul este trecator, viața este frumoasă iar lumea este așa cum o construim noi înșine, iar dintr-o perspectivă mai amplă, haideți să zâmbim orice ar fi.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...