vineri, 17 mai 2019

Banii aduc fericirea?


- Banii ne pot face fericiți?

 Banii sunt doar pentru a fi folosiți. Nu-i bine să iubim banii. Ne va face dependenți de ei și vom uita lucrurile cu adevarat importante din viața noastră.
- Da! Uneori banii ne pot scoate din anumite stări emoționale negative, dar, doar pentru o anumită  perioadă de timp scurtă. Ei pot fi cu adevarat o terapie, dacă sunt folosiți la momentul și în locul potrivit. Deci banii pot aduce fericirea , cel putin pe moment. Dar nici sărăcia nu aduce fericirea.


 După ce am folosit banii ca scop terapeutic, prin shopping și ne-a facut pe moment să ne detașăm de probleme, este necesar să ne menținem această stare și după ce efectul cumpărăturilor s-a terminat. Dacă nu suntem echilibrați, iar viciul cumpărăturilor ne va domina, vom sări din lac în puț. Vom scăpa de una și vom da de alta. Tot ce contează este felul în care ne simțim atunci când cheltuim bani. Daca cheltuim bani doar pentru a pierde timpul, când de fapt în noi înșine mocnește o proaspătă problema de viață, atunci starea nostra interioară va ramâne la fel. Mai mult, ramânem și cu banii cheltuiți. Dar dacă avem totuși bani suficienți, într-o astfel de perioadă critică, a face shopping poate deveni o terapie care ne scoate din impasul stărilor emotionale acumulate, doar dacă luam decizia să ne schimbăm starea de spirit. Dar totuși, continuă să conteze cu adevarat starea noastra interioară, faptul de a ne simți bine sufletește, de a ne detașa de probleme,atunci când mergem la shopping dar și în alegerea deliberată de a ne simți bine în acea situație.

  Alegerea deliberata a gândurilor care ne fac sa ne simțim bine, cu bani sau fără bani, ne va conduce la un echilibru emoțional, care în timp ne va da impulsul să facem shopping într-o stare cu adevarat bună și de a cumpăra lucruri bune și folositoare pentru noi. Conștientizarea felului în care ne simțim, luând decizia de a ne îmbunătăți felul în care ne simțim, ne va conduce în timp la o viață armonioasă și la un control mai bun asupra vieții.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...