vineri, 12 iunie 2015

Ce putere a folosit fetita?

   
   "Nu" nu inseamna intotdeauna "nu".

  O lectie despre perseverenta in valuare de 50 de centi scrisa de Napoleon Hill si povestita pe scurt de mine, in care autorul relateaza intamplarea unei fetite de culoare care este trimisa de mama ei, sa ii ceara administratorului unei ferme, la care aceasta lucra, suma de 50 centi, pe care administratorul ii datora. Acesta era cunoscut ca avand un caracter rau si  violent.
   La prima cerere a fetitei catre administrator sa ii dea acesta suma datorata, administratorul i-a raspuns ca nu ii datoreaza nimic. Fetita fara sa se clatine i-a raspuns: " Da,domnule". Administratorul fara sa isi dea seama ca fetita nu a plecat,s-a apucat mai departe de treaba. Cand a observat-o apoi, a trimis-o acasa, amenintand-o ca o bate. Fetita iarasi i-a raspuns: " Da, domnule" fara sa se miste din locul in care aceasta astepta. Administratorul nervos s-a indreptat spre fetita, l-a care aceasta statea si se uita fix in ochii lui, dupa care a tipat cat a tinut-o plamanii: "Mama are nevoie de acei 50 de centi". Administratorul a ramas uimit de curajul fetitei de culoare, de a insista in fata lui.
     Administratorul s-a dus spre fetita, si s-a uitat surprins la curajul ei de a-l invinge deliberat, pe vremea aceea copii de culoare nu aveau voie sa infrunte si sa provoace un barbat alb.Ramas blocat de dialogul cu fetita,i-a dat banii datorati mamei acesteia. Fetita a luat banii si pana a iesit din ferma nu si-a luat ochii de la barbatul pe care "tocmai il ivinsese".
     Intrebarea autorului este: " Ce putere ciudata a folosit acea fetita, reusind sa puna cu botul pe labe administratorul?.
             Daca ai mintea deschisa, poti sa afli ce putere a folosit fetita.
                                      .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...