luni, 15 decembrie 2014

CRACIUNUL - stare de spirit

   "Starea de spirit este pozitionarea noatra in univers. Ni se intampla lucruri pe masura starii noastre de spirit Nici mai mult nici mai putin. Putem schimba multe lucruri din jurul nostru daca ne schimbam starea de spirit: oameni, situatii si astfel alte povesti  vor incepe sa roiasca in jurul nostru."

    Craciunul este atat o sarbatoare crestina in care sarbatorim Nasterea lui Iusus Hristos,cat si o stare de spirit. Daca cultivam deliberat emotii pozitive, ne racordam automat la o stare de spirit dintre cea mai buna.
    Obisnuintele emotionale pozitive sunt foarte importante pentru a ne dezvolta personalitatea in aceasta perioada a sarbatorilor in care ne dorim sa facem cat mai multe si sa-i multumim pe toti.
    Cu cat ne simtim mai bine, cu atat avem tendinta sa ne simtim. Dar ca sa ne simtim bine si sa avem o stare de spirit pozitiva, noi putem crea deliberat aceasta stare, chiar daca de fapt nu ar fi motive. Cu cat ne cream deliberat situatii care sa ne faca sa ne simtim bine, cu atat vom primi situatii care sa ne faca sa ne simtim bine, conform legii Atractiei. Si pe langa toate astea, ca sa mentinem starea de spirit creata, o intretinem cu o muzica buna, o carte sau orice care ne face sa mentinem aceasta stare pozitiva. Aceasta stare de spirit nou creata ne face sa fim din ce in ce mai creativi, sa fim mai buni, sa ajutam, sa pretuim, sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem deja si ne da unda verde la iubire, s-o vedem si s-o acceptam.
     Desi sarbatoarea Craciunului are o semnificatie simpla - iubirea - iubirea de sine, iubirea pentru cei din jurul nostru, pentru sot (sotie), prieten (prietena) - armonia,bunatatea, calmul, minunarea, credinta, increderea si pretuirea ne fac sa acceptam si sa mentinem aceasta starea de spirit pozitiva.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan

O vară mediteraneană.

  Nu este ceea ce credeți! Nu toți vom petrece această vară pe malurile mediteraneene. Dar putem aduce marea la noi acasă!   Sună bine...