luni, 10 noiembrie 2014

Cu totii am fost copii candva!


  "Noi ne aflam cu totii in aceasta lume pentru a ne transcende limitarile, oricare ar fi acestea. Ne aflam aici pentru a ne recunoaste propria maretie si divinitate, indiferent ce ne-au spus altii de-a lungul vietii. Tu ai propriile tale convingeri de depasit, la fel cum toti ceilalti oameni trebuie sa-si transceanda convingerile lor".


    Daca privim un copil certat, primind ordine din toate partile, despre ce sa faca si cum sa faca, tipandu-se la el si certandu-l, vom vedea un copil speriat, descurajat,suparat si cu lacrimi in ochi care asteapta sa primeasca ordine din stanga si din dreapta despre ce are de facut.
      Daca privim un copil care este imbratisat, sarutat, iubit, laudat, in care i se explica frumos ce a gresit si unde, vom vedea un copil incurajat, plin de creativitate, ascultator si plin de iubire.
    Acum comparam copilul nostru interior. Il iubim? il acceptam? il pretuim? cum ne gandim la el? ce convingeri avem?
     Se zice ca realitatea pe care o avem acum depinde intr-o oarecare masura de copilaria noastra, de scenele din copilarie in care ne-au fost inoculate anumite convingeri negative sau pozitive si ca noi le urmam cursul.Dar noi nu trebuie sa dam vina pe altii despre cum am fost cresuti si ce invataturi am avut. Cei din familie au facut ceea ce au crezut la momentul respectiv, atat cat s-auu priceput. De aceea noi fiecare suntem unici, puterea sta in mainile noastre. Nu trebuie decat sa ne acceptam asa cum suntem acum in momentul prezent, sa ne iubim si pretuim neconditionat pentru a ne depasi convingerile care ne limiteaza si cu cat vom face acest lucru, cu atat ne vom recunoaste propria maretie si propria noastra valuare a celui care suntem cu adevarat, identificand astfel ce ne dorim cu adevarat.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...