luni, 24 noiembrie 2014

Arma impotriva depresiei


   "Depresia poate parea o emotie statica. Ea are insa un potential distructiv urias, putand conduce la cele mai fatale boli si intunecand gandurile".

   Dragostea, Respectul, Prietenia, Sentimentele frumoase sunt calitati pozitive care putem sa le exprimam, sa renuntam la convingerile vechi oricat de greu ar fi, ca sa putem pastra doar ce este frumos si bine pentru noi. Nu trebuie sa ne condamnam propriile sentimente, nu trebuie sa ne simtim vinovati de cea ce nu am facut la timp, nu trebuie sa ne fie teama sa ne exprimam aceste sentimente placute, atat timp cat stim sa iertam si sa fim noi insine cu adevarat si nu trebuie sa ne pedepsim pentru ceea ce nu avem curaj sa facem ori sa zicem. Tot ce trebuie sa facem este sa ne acceptam asa cum suntem in acest moment, sa ne pretuim si sa ne descoperim propria noastra valuare.
    Traim vremuri cand toata lumea este agitata, nervoasa, neincrezatoare in propriile puteri interioare, cand majoritatea cultiva neincrederea in sine, nemultumirea si lipsa pretuirii de sine. Daca ne-am detasa de tot ce nu ne face bine, am fi blanzi cu noi insine, am putea sa cultivam dragostea, iubirea, increderea, optimismul, curajul, armonia, bucuria, intr-un cuvant, Sentimentele placute, iar din toate acesteea am putea sa ne invatam lectiile si sa mergem mai departe.Mai departe, acolo unde ne simtim bine, unde iubim, unde suntem inconjurati de armonie, de respect si pretuire.
     Toate problemele, toate iubirile, toate esecurile sunt atrase de noi insine prin gandurile pe care le emitem. Sa tinem doar ce este compatibil cu noi, doar ceea ce iubim si sa aratam ce suflet minunat avem dincolo de tacere si sa ne demonstram ca putem fi fericiti.
     Cu cat ne simtim mai fericiti, cu atat experimentam inspiratia, abundenta, expansivitatea si  generozitatea.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...