miercuri, 3 aprilie 2019

Greutatea corporală din punct de vedere energetic.

 

"Tu ești o persoană care are o nutriție corectă și care se bucură de o sănătate excelentă  sau ești o persoană care face eforturi uriașe să-și schimbe dieta alimentară și care ani de zile face exerciții fizice, dar tot nu reușește să-și mențină corpul fizic".


   Altfel spus, dacă ne dorim cu adevarat un corp sănătos și care să arate bine, trebuie să ne facem timp să ne reechilibrăm din punct de vedere energetic. Dar acest timp nu trebuie să ni se pară o corvoadă. Echilibrarea energetică în orice domeniu trebuie să facă parte din viața noastră. Zi de zi să punem subconștientul la treaba,să-i dăm comenzi precise fără îndoieli. Când suntem echilibrați din punct de vedere energetic totul merge așa cum ne dorim, indiferent în ce situatie. În greutatea corporală char si câteva exerciții fizice dau rezultate și ne simțim excelent.În acest scop, avem nevoie de gânduri pozitive și o atitudine corespunzătoare , imaginație, ambiție și perseverență. Iar când nu suntem echilibrați din punct de vedere energetic, nici o dieta și nici un sport nu vor da rezultate.

    Aceasta atitudine mentală se poate învăța și de asemeni se poate moșteni. Dacă nu am avut de unde moșteni o gândire mentala pozitivă, le putem învăța. În Artele Marțiale se învață conexiunea dintre minte și corp, o minte sănătoasă într-un corp sănătos, dar și in Yoga, cei care practica sau diferite meditații. Eu  consider că artele marțiale sunt mai ușor de "digerat", dar și în meditații dacă știm să le facem corect. Asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să se apuce de acest sport în arte marțiale. De reținut este faptul cum să învățăm să ne echilibrăm energetic Artele marțiale este o disciplină,  un sport care ne învață să facem aceasta legătură dintre minte și corp, cum trebuie să ne concentrăm asupra mușchilor sau grupuri de mușchi dar și întregului corp, ne învață de asemeni, concentrarea asupra vitezei și forței,a ambiției și perseverenței, al respectului și nu în ultimul rând al întregului corp fizic.


  Cam așa stau lucrurile cu privire la echilibrul energetic. În acest stadiu de echilibru trebuie să ajungem. In concluzie, echilibrul energetic al corpului fizic necesită lecții mentale, zi de zi, aplicate în viața noastră, în care să înțelegem în noi înșine că schimbarea s-a produs,  aceasta conexiune dintre minte și corp așa cum ne dorim.
De aici rezultă o bunăstare al întregului corp fizic, al întregului organism.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...