sâmbătă, 27 aprilie 2019

PAȘTELE - RECUNOȘTINȚA - ADEVĂRATELE COMORI



  Evanghelia după Matei
  Adevăratele comori
” Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca și ce veți bea; nici de trupul vostru gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrană și trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”.

  Stăruința în rugăciune
  ”Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide. Că oricine cere, capătă.”

  Fragment din Evanghelia după Matei. Noul Testament
  Despre jurământ
  ” Ci tu când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ti ușa și roaga-te Tatălui tău care este în ascuns; și Tatăl tău care vede în ascuns îți va răsplăti.

  Să înțelegem, cu alte cuvinte, că Biblia este o carte cu semnificații în care să pătrundem cu mintea tot ceea ce ne transmite. Sunt lucruri care s-au petrecut în trecut și care se petrec în prezent dacă tinem cont de aceste transmisii. Ele pot să aibă impact asupra vieții noastre, construindu-ne viețile sau dărâmânduni-le. Nu cumva poate fi vorba despre recunoștință pentru viața pe care o avem, pentru toate lucrurile pe care le avem, pentru tot ceea ce cerem și primim?  Pentru că sentimentul recunoștinței sunt acele energii care le transmitem Universului, Dumnezeului.Pentru că există o putere în toate acestea care penetrează toate spațiile cosmice, în care această putere este Dumnezeu sau Universul și care răspunde întotdeauna cererilor noastre. Pentru că Iisus, fiul lui Dumnezeu s-a jertfit pentru păcatele noastre, ca noi să avem viață mai departe și omul să stăpânească pământul. S-a jertfit pentru păcatele noastre prezente și viitoare și pentru alegerile noastre și pentru ca noi, oamenii, să avem puterea de a alege între bine și rău, de a conștientiza aceste două stări. S-a jertfit pentru ca noi, omenirea să ducem o viața sănătoasă și fericită, cu bucurii în care ne-a dat puterea să creăm, precum creatorul nostru, însuși Dumnezeu. Pentru că tot ceea ce gândim și facem, toate alegerile noastre, toate bucuriile vieții sau necazurile, toate energiile care le emitem, stările de mulțumire sau din contră de frustare, de răutate, de nemulțumire, toate sunt controlate de Dumnezeu, de Univers, de Legea Atracției - cea mai puternică lege din Univers. Acea mare putere care are impact asupra vieții noastre, ținând cont de alegerile noastre.


 ” Celui care își exprimă recunoștința i se va mai da și va trai în abundență. Celui care nu-și exprimă recunostința i se va lua chiar și ceea ce are” Sfânta Scriptură

  Adevaratele comori sunt exact viața noastră aici și acum, credința în Dumnezeu, pacea, recunoștința și iubirea. Ele sunt exprimate în această minunată poezie:

        Ținutul Promis
 Nu voi mai căuta ajutorul plin de iubire al Tatălui meu
 În cerurile îndepărtate;
 Căci adevăratele Sale comori se află aici, pe pământ,
 Și aici se întinde împărăția Sa.
 Nu voi mai căuta Ținutul Promis
 Prin ceața lucrurilor necunoscute;
 Căci timpul este temelia tronului Lui,
 Iar eu mă aflu în mâinile Sale.

 Există o bogăție mai rafinată decât aurul cel mai pur,
 Iar aceasta se află aici.
 Tot ce trebuie să fac este să o solicit.
 Tot aici există o înțelepciune nebănuită
 Și o putere uriașă, care mă pot ajuta în tot ce am nevoie.
 Portile raiului sunt chiar în fața mea,
 Iar cheia lor se află în mâinile mele.
 De acum înainte, nu voi mai privi cerurile aflate la mare distanță,
 Căci împărăția Lui se află chiar aici.

  by-Alva Romanes

 Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

2 comentarii:

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...