joi, 31 ianuarie 2019

Autocontrolul.

 

  Atunci când conștientizăm toate emoțiile noastre, atât cele bune cât și cele rele, am putea să ne ghidăm vibrațiile, adică ceea ce emitem vibrațional, în funcție de ele. Atunci când ne simțim îngrozitor, nimic nu ne cade bine, ne simțim sufocați, cu un nod în gât, nu putem vorbi și nici respira, înseamnă că avem de-a face cu o stare emoțională groaznică - DEPRESIA -.

  Această stare ne termină atât fizic cât și psihic. Ne face din om neom atunci când stările emoționale se repetă și stăm cu mintea întunecată fără să știm ce să mai gândim, senzații care gâtuie,orbește și-ți ia mințile. Până aici am clarificat simptomele acestei stări emoționale puternice.

  Tratamentul constă în primul rând de noi înșine în care este obligatoriu să ne înlăturăm din calea acțiunii, a sursei din care au provenit aceste simptome, de a ne detașa de orice situație care ne face rău și de a căuta rapid orice gând și orice situație care să ne schimbe starea de spirit, să începem puțin câte puțin să ne simțim mai bine sau mai ușurați. Am zis ușurați pentru că nu putem sări de la o emoție foarte negativă, la o emoție pozitivă. Toate se fac treptat, cu luciditate și perseverență, învățând să ne autocontrolăm. De fiecare dată.

  Desigur, nu este ușor atunci când mintea începe să se întunece de gânduri negative, iar și iar, atunci când crezi că nu mai scapi de ele, vezi cum te urmăresc și nu mai ști de tine ce să faci. Ești deprimat, slăbit sufletește și emoțional, dar și corpul se slăbește, parca nu mai ai putere în nimic.

 Atunci când conștientizăm aceste stări, și ne dăm seama ce urmări vor avea loc, să ne oprim din ceea ce facem și să ne întrebăm,  ”cărei situații se datorează aceste emoții ?”, le pot controla ?”, ” ce trebuie să fac?” Bineînțeles că le putem controla. Noi ca oameni, dispunem de acest autocontrol. Voința. Da, voință și putere, dar și credință, să credem că vom ajunge la starea inițială de bine, că vom putea controla ceea ce ne-a cuprins sufletul și mintea. Asta trebuie, să ajungem la o stare de ușurare, cel puțin, și treptat, treptat spre o stare emoționala un pic mai bună. Dar ca să ajungem la starea de ușurare, ne trebuie acea putere mentală de a ne focaliza mintea, lăsând totul și focalizându-ne mintea spre o emoție pozitivă. Orice gând pozitiv sau mai pozitiv, ne face să înlăturăm depresia.

  De aici rezultă că avem puterea să ne autocontrolăm emoțiile și stările interioare, un autocontrol emoțional de durată. Întotdeauna exista eliberare de mânie, resentimente, frustare, depresie.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...