luni, 26 august 2013

Inchisoarea mintii


       Cu aceasta ocazie vreau sa te gandesti daca tu esti inchis(a) in propria inchisoare a mintii. Care este inchisoarea? Sunt propriile emotii negative si situatia exterioara de care nu esti multumit(a).
        Cheia ca sa descui inchisoarea este controlul acestor emotii.
Fii responsabil(a) de propriile alegeri si pretuieste-te pe tine insuti, fa-ti o parere buna despre tine. Dalai Lama a spus ca oamenii nu inteleg absenta pretuirii de sine. Ii dau dreptate, deoarece lipsa pretuirii de sine inseamna nerspectarea vietii insesi. Daca noi nu ne pretuim pe noi insine, ce sa cerem de la viata? ce putem sa pretuim in realitatea in care traim?
         Nu fa un lucru ca sa uiti de altul. Indiferent ce vei face,daca nu-ti controlezi sentimentele, gandurile si emotiile, te vei lua asa cum esti oriunde vei merge si vei intalni aceleasi nemultumiri.
        Sper ca titlul acesta sa te puna pe ganduri, sa te trezeasca si sa-ti aduci aminte cine esti cu adevarat si sa te faca sa te uti mai adanc in sufletul tau, sa ai incredere in propria putere pe care o detii si sa crezi in mai mult decat crezi acum.
        Tu ai puterea sa iesi din inchisoare.
        Tu detii cheia ei prin controlul emotiilor negative.


       "Nimeni nu poate iesi din inchisoarea in care se afla daca nu realizeaza ca este inchis in ea."
                                                                                              Peggy McCooll
                                                                                   
                                                                                                             
     

VALOAREA UNUI ZAMBET DE CRACIUN

Ce este un zambet si ce semnifica el?  Zambetul este acea expresie a fetei care ne face sa ne simtim bine atunci cand il primim, dar si ...