vineri, 8 octombrie 2021

Omul nu înțelege aproape deloc forța intangibilă!

 


”De-a lungul istoriei, îndeosebi a celei recente, omul și-a dezvoltat într-o măsură mult prea mare simțurile fizice, limitându-și cunoașterea la realitatea materială, respectiv cea pe care o poate vedea, auzi, mirosi, gusta și atinge. La ora actuală, umanitatea se pregătește să pătrundă într-o epocă nouă, absolut fabuloasă - cea a forțelor intangibile. Pe măsură ce va trece timpul, oamenii vor învăța din ce în ce mai mult că ” celălalt sine ” este mult mai puternic decât eul fizic pe care îl putem vedea atunci când ne uităm în oglindă. 

Tot mai mulți oameni vorbesc astăzi de forțe intangibile, pe care nu le putem percepe cu ajutorul celor cinci simțuri. Ori de câte ori auzim astfel de exemple, acestea ar trebui să ne reamintească faptul că toți suntem controlați de forțe invizibile. De pildă, oamenii nu au puterea de a controla imensa forță intangibilă pe care o înmagazinează valurile oceanului. Ei nu au capacitatea de înțelege forța invizibilă a gravitației, care menține această planetă minusculă suspendată pe orbita ei și îi împiedică pe oameni să se despartă de ea. Ei nu pot controla forța intangibilă a unei furtuni și sunt practic nea-jutorați în fața forței electricității. De fapt nici nu știu ce este această forță, de unde vine ea și care este scopul ei.

Dar ignoranța omului nu se oprește aici. El nu înțelege forța intangibilă ( și inteligența ) înmagazinată în solul pământului - acea forță care îi asigură hrana de care nevoie, îmbrăcămintea pe care o poartă și, practic, toți banii de care dispune.

Cu toată cultura și educația cu care se laudă, omul nu înțelege aproape deloc forța intangibilă a gândirii, probabil cea mai mare dintre toate forțele invizibile. Din fericire, epoca în care trăim va aduce probabil numeroase lămuriri în această privință.”

Fragment de Napoleon Hill

Sursă foto: Internet

Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...