joi, 28 ianuarie 2021

Cultivă doar emoțiile pe care le dorești!

 


 Suntem în punctul în care am învățat emoțiile negative care intervin în viața noastră, dar am învățat și despre emoțiile pozitive pe care le putem folosi pentru a elimina emoțiile negative, pentru că, emoțiile negative pot fi eliminate cu ajutorul emoțiilor pozitive sau prin atenție focalizată asupra situațiilor frumoase,pozitive, vesele și pline de viață. Întotdeauna vor apărea emoții negative, pentru că așa este viața și pentru că realitatea este oglinda gândurilor noastre. Realitatea reflectă ceea ce am gândit în trecut la un moment dat. Dar pe lângă emoții negative vor fi prezente si emoțiile pozitive ca să ne salveze. Nu că am muri imediat când vom avea emoții negative, dar adunate una dupa alta, emoțiile negative ne va face să murim câte puțin în fiecare zi. Ele distrug, macină și otrăvește mintea și corpul deopotrivă. De aceea, atunci când cultivăm emoții pozitive, când le cultivăm deliberat, ele sunt aproape de noi, pregatite să ne sară în ajutor, trebuie doar să accesăm butonul, să dăm comanda minții conștiente, ca emoțiile negative, inclusiv starea de spirit joasă, să dispara din punctul nostru focalizator. Cu alte cuvinte, să nu ne mai focalizăm pe ceea ce nu ne dorim: obiecte, lucruri, oameni, situații, ci să ne focalizăm pe ce este mai important în viața noastră, să ne focalizăm pe ceea ce ne face să ne simțim bine, sănătoși și plini de viață.

Având în vedere că fiecare persoană are propria ei viață și că își trăiește proprie ei viață, fiecare om are propriile lui sentimente, așteptări și dorințe. Noi nu trebuie să avem așteptări de la alții, de aceea, dacă se întâmplă ca în mediul nostru să nu fim pe aceeași undă cu cineva sau cu ceva, singurul lucru pe care îl putem face, este să apelăm la puterea noastră interioară, să dăm comandă subconștientului să ajungem la linia de plutire, acea stare de ușurare, pentru că nu putem sări de la o vibrație joasă, imediat la o vibrație înaltă. Trebuie să parcurgem pașii gradual în trecerea de la o emoție la alta până ajungem la starea inițială, apoi să ne vedem de viață.

 Orice emoție pozitivă accesată poate forma o melodie. Atunci când cultivăm doar melodii frumoase, respectiv emoții pozitive sau invers, ele ne conduc la o muzică celestă, ne conduc la sinfonia vieții, astfel, să ne bucurăm de creația făcută.

Sursă foto: Internet

Gabriela Bogdan

Un comentariu:

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...