duminică, 7 februarie 2021

Dimineață cu energie si vitalitate!

 


 Organismul are nevoie de energie, acea energie luată dintr-un somn odihnitor și de o alimentație corectă și echilibrată. În lipsa somnului adecvat, organismul compensează cu mâncare excesivă și dulciuri. Un somn bun și de calitate face ca organismul să se simtă bine. Lipsa de somn și oboseală excesivă duce la stres, iar creierul dă comandă să compenseze energia de care organismul are nevoie, cu mâncare și dulciuri. Deși somnul contează foarte mult pentru sănătatea organismului, trebuie și el echilibrat: nici prea mult dar nici prea puțin. Media de somn este de opt ore, spun specialiștii. Ei recomandă 8 ore de somn, 8 ore de muncă și 8 ore de relaxare. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru. Dr. Daniel Amen susține în lucrarea sa ” Totul pornește de la creier”, ceea ce implantăm în el, creierul execută comenzile noastre, nu doar când dormim dar și în viața de zi cu zi.

 Somnul este acea perioadă în care nu ne mai gândim la nimic conștient, de aceea organismul se reface prin somn noaptea, reface energiile care alimentează organismul. Atunci când organismul este odihnit, toate activitățile noastre, mintea, corpul și întreaga conștiință funcționează la parametrii normali, se simte bine și acționează bine. Ultimele gânduri pe care trebuie să le avem înainte de somn sunt cele de recunoștință și apreciere. În fiecare zi avem ce să apreciem și avem pentru ce să fim recunoscători. Toate aceste gânduri de recunoștință ne fac viața mai frumoasă și somnul mai odihnitor, pentru că atunci când suntem recunoscători suntem una cu Dumnezeu, suntem noi cel cu adevărat, ne simțim într-adevăr bine și totul funcționează perfect. Dimineață când ne trezim, ne exprimăm recunoștința și aprecierea pentru energie și vitalitate și pentru toate lucrurile din viața noastră. Și iată o zi bine gândită și cu spor în toate.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...