duminică, 3 ianuarie 2021

Un An Nou creativ!

 


  Ce înseamnă o creație sau a crea ceva?

A creea înseamnă a inventa, a pune la treabă imaginația creatoare dar și imaginația sintetică. Ele sunt atelierul minții unde se prelucrează datele și informațiile și unde are loc creația unor lucruri sub o altă formă de idei sau creația unor lucruri cu adevărat geniale. Pentru aceasta avem nevoie să cunoaștem despre imaginația sintetică și imaginația creatoare. Imaginația sintetică nu creează nimic nou, doar din ceea ce avem în atelierul minții aranjate în alt fel, iar imaginația creatoare creează lucruri sau invenții care nu au mai existat în viața noastră. Cu imaginația sintetică putem crea noi gânduri pozitive în locul celor negative, putem crea o pictură, un tablou, o schiță în miniatură, putem crea o rochiță, o pereche de încălțăminte sau putem crea ornamente, decoruri florale sau interioare. Toate acestea înseamnă a crea deliberat. Cu alte cuvinte, înseamnă creație conștientă folosindu-ne de imaginația sintetică, dar uneori și de imaginația creatoare. Creația mai înseamnă și arta: muzică, pictură, dans, balet, poezie, teatru, sculptură. ne putem folosi de creație sau de arta de a crea pentru a ne pune în valoare cunoștințele, imaginația dar și dorințele, atunci când avem o dorință foarte puternică, când ne plictisim sau când vrem să ne schimbăm starea de spirit pentru a ne înălța la vibrațiile pozitive, când iubim sau pur și simplu pentru a ne pune în valoare creativitatea.

 Acest proces creativ este benefic în viața noastră de zi cu zi, pentru sănătate, schimbarea gândurilor negative în gânduri pozitive. Atunci când creăm ceva punem în funcție procesul creator, punem în funcție imaginația, atât cea sintetică cât și cea creatoare, schimbând punctul de atracție care este întotdeauna momentul prezent. Acest proces creativ este foarte benefic pentru mintea, corpul si sufletul nostru. El încetinește și face sa absoarbă tot ce este negativ în mintea și corpul nostru, inclusiv bolile. Orice dorim să creăm necesită o oarecare învățare și obișnuință de a face parte din viața noastră în fiecare zi. Orice început de a crea ceva, indiferent de lucrul dorit, este același, necesită puțin timp și perseverență. Atunci când creăm ceva, la fel ca un sculptor, noi ne creăm realitatea prin dorințele noastre arzătoare. și atunci când creăm, cerem, iar atunci când acceptăm creația făcută primim ce am cerut. mai bine spus, acceptarea este o artă, iar arta de a accepta  fără a opune rezistență prin emoții negative, precum că nu avem ceea ce ne dorim, atunci primim. Altfel spus, primim atunci când ne simțim bine în momentul creației, dornici de mai mult.

                                    LA  MULȚI ANI! An nou fericit tuturor!

Sursă foto: Internet

Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...