sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Focul vital al rafinatorului - Învățare și purificare

 


Viața este un proces continuu de învățare și purificare. Iată o poveste care ilustrează perfect acest lucru:

A existat cândva un grup de femei care studiau Cartea lui Malahia din Vechiul Testament. Când au ajuns la capitolul 3, ele au citit versetul al treilea, care spune:”El stă în față, ca rafinator și purificator al argintului”. Femeile s-au întrebat care este semnificația acestui verset referitor la natura lui Dumnezeu. Una ditre ele s-a oferit să se intereseze cum este rafinat și purificat argintul până la următoarea întâlnire a grupului.

În acest scop, ea a sunat un bijutier și a aranjat o întâlnire cu acesta pentru a vedea cum lucrează, fără să-i explice de ce era atât de curioasă să afle cum este rafinat argintul. Argintarul a luat o bucată de argint și a ținut-o deasupra focului. El i-a explicat că argintul trebuie ținut întotdeauna în mijlocul focului, acolo unde acesta arde cel mai tare, căci numai astfel pot fi arse toate impuritățile sale.

Femeia s-a gândit imediat că la fel procedează și Dumnezeu care ne lasă uneori să ardem în mijlocul focului pentru a ne purifica. Și-a amintit apoi din nou de verset, care afirmă că Dumnezeu ”stă în față”, și l-a întrebat pe argintar dacă trebuie să stea tot timpul în fața focului, pe durata proceselui de rafinare a argintului.

Bărbatul i-a răspuns:”Da”, după care i-a explicat că nu numai că trebuie să stea tot timpul în fața focului, dar nici măcar nu-și poate desprinde privirea de la argint, căci daca acesta este lăsat în flăcări chiar și un singur moment după ce a fost purificat integral el este distrus.

Femeia a păstrat o vreme tăcerea, după care l-a întrebat pe făurar:

- De unde știi când este perfect rafinat argintul?

Bărbatul i-a zâmbit și i-a răspuns:

- O, este foarte ușor. îmi dau seama că argintul este gata atunci când îmi pot vedea imaginea reflectată în el.

Dacă simți astăzi căldura focului lumesc, amintește-ți că Dumnezeu stă cu ochii pe tine.

Autor necunoscut


Dumnezeu te ” rafinează” El v-a ști că procesul tău de purificare s-a încheiat atunci când își va putea privi propria imagine reflectată în tine, adică atunci când vei deveni la fel ca El în privința capacității tale de a dărui iubire necondiționată.

Dr. Bradley Nelson


Sursă foto: Internet


2 comentarii:

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...