duminică, 1 septembrie 2019

Trăiește o toamnă în stilul tău!


  Schimbarea sezonului, al anotimpului și noile culori ale toamnei pe care le percepem fiecare în felul nostru propriu, dar și atunci când temperaturile scad, dar mai ales atunci când plouă, întotdeauna avem motive să ne simțim plini de recunoștință pentru toate acestea, dar și pentru roadele pământului.

  Pornind de la ceea ce percepem vizual, adică schimbarea culorilor naturii, ceea ce percepem tactil, adică frigul care începe sa își facă apariția, dar și vremea mohorâtă care se asociază toamnei și unor stări ciudate, toate acestea tind să ne schimbe starea de spirit. - Dar STOP! Cea mai bună stare de spirit care trebuie s-o avem este cea de iubire, recunoștință si apreciere. Aprecierea roadelor pământului, aprecierea acestui minunat anotimp în care regăsim sărbătorile specifice acestuia, dar și aprecierea tuturor lucrurilor și situațiilor pe care le avem în prezent. Atunci când apreciem ceva, suntem mulțumiți pentru ele dar ne apreciem și pe noi înșine. Toate lucrurile negative ne ocolesc deoarece noi vedem doar ce dorim să vedem. Este o stare sufletească deosebită, mai aparte, pentru că apreciem tot ce este în jurul nostru și tot ceea ce avem: situații, lucruri, oameni. O stare foarte intensă.

  În schimb, recunoștința este o stare extrem de puternică care ne face să fim recunoscători pentru tot ceea ce apreciem, să fim mulțumiți de tot ceea ce avem și să iubim fiecare moment și lucru pe care le apreciem. Devine un cerc. Și ne întoarcem iarăși la starea de apreciere, acea stare de grație în care avem impresia că îl avem pe Dumnezeu la picioarele noastre. De aceea, atunci când apreciem ceva, suntem recunoscători.

  Haideți să trăim o toamnă fiecare în stilul nostru, dar să nu uităm nicicând sa apreciem și să fim recunoscători!

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Un comentariu:

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...