vineri, 24 aprilie 2015

Ce stim despre Imaginatie?



  "Cu ajutorul facultatii imaginative omul a cucerit atat de bine atmosfera incat zborul pasarilor nu se mai poate compara cu zborul lui. A ajuns sa controleze eterul, pe care il foloseste astazi ca mijloc de comunicare instantanee cu orice parte a lumii". ~ N. H ~

    Multe exemple dovedesc ca folosirea imaginatiei este o facultate care trebuie dezvoltata pentru a ne transforma dorintele in realitate.
   Exista doua feluri de imaginatie: Imaginatia sintetica - in care nu se concepe nimic nou, se folosesc aceleasi idei sau planuri in diferite combinatii.Aceasta facultate a fost  folosita in general de inventatori. Imaginatia creatoare - este folosita in general atunci cand vrem sa cream ceva nou ce nu mai exista. aceasta facultate este folosita de marii genii ai lumii. Imaginatia creatoare dau voie tuturor ideilor si gandurilor, inclusiv de la alte persoane sa fie folosite. Sunt atrase prin puterea imaginatiei si cand emotiile unei dorinte este foarte puternica, de aceea, gandurile asociate cu sentimente, emotii se transmit mai repede subconstientului, care acesta cauta orice sursa ca sa le transforme in realitate.
   Amandoua feluri de imaginatie functioneaza bine atunci cand sunt folosite regulat si cu perseverenta, de aceea un gand devine real cu ajutorul imaginatiei, a emotiilor, a sentimentelor pozitive.
In cea mai mare parte sau in general noi avem nevoie de imaginatia sintetica sau doar daca dorim sa inventam ceva, sa cream ceva nou.
Imaginatia creatoare a fost folosita de marii genii ai tuturor timpurilor:  Thomas Edison, Henry Ford, David Copperfield, Ludowig van Beettiven, fratii Wright, etc.
    Dorinta este un gand, iar gandurile reprezinta energie. Prin unirea celor doua elemente, natura a creat tot ceea ce percepe omul, de la stele pana la om.

Foto: Internet
Text: Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...