vineri, 4 iulie 2014

Gandurile ne pot schimba lumea















               Un citat cat se poate de adevarat scris de Norman Vincent Peale: "Schmba-ti gandurile si iti vei schimba astfel lumea".

    Am vazut ca gandurile sunt intr-adevar obiecte. In functie de ceea ce gandim ne pot schimba viata.
Cand suntem suparati, nervosi si plini de resentimente sa ne amintim sa ne schimbam gandurile din acel moment si sa credem in latura pozitiva a situatiei indiferent daca este vorba de slujba, casnicie, iubit(a), sanatate sau pur si simplu de oameni negativisti din jurul nostru.
    Daca nu putem controla situatia, ne putem controla gandurile si pe noi insine. Filozoful grec Epictet spunea: " Nu cere ca evenimentele sa se petreaca asa cum iti doresti tu, ci ca viata ta sa se adapteze cu usurinta la ele si sa-ti gasesti astfel pacea".Numai asa ne putem schimba cursul gandurilor si implicit al vietii.
    O astfel de atitudine pozitiva nu este intotdeauna usor de obtinut, mai ales in perioade cu adevarat dificile, dar multi depasesc cu usurinta aceste situatii fara sa le pese, iar ceilalti care le pasa ce se petrece cu ei si cu cei din jurul lor, sa invete ca nu-i o solutie sa-si planga singuri de mila. Ei trebuie  sa adopte o atitudine pozitiva prin a-si schimba directia gandurilor.
    Studiile arata ca oamenii care stiu sa gaseasca aspectele pozitive si sa le integreze in fiinta si viata lor, sunt mai inteligenti, mai calmi si stiu sa faca"asocieri si conexiuni cognitive, dar si copii care sunt mai optimisti au rezultate mai bune la scoala si la examene".
    Noi ne putem bucura de o viata plina de recunostinta datorita gandurilor noastre pozitive, a unei stari de spirit dintre cele mai bune, ne putem bucura de binecuvantari si solutii la orice problema, in timp ce suntem constienti de viata noastra actuala, dorindu-ne mai mult si astfel gandurile imbunatatite ne va schimba viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...