sâmbătă, 7 iulie 2018

Limbajul iubirii.



Dacă doriți să cuceriți pe cineva special, învățați să-i vorbiți ”limbajul iubirii”.

  Cum le transmiteți că vă pasă
După mulți ani de experiență în terapia de cuplu, Dr. Gary Chapman a observat că fiecare dintre pacienții săi utiliza, chiar fără să-și dea seama, un anumit limbaj ”limbajul iubiri” pentru a-și exprima sentimentele. Acesta a distins cinci categorii-cheie universale de astfel de limbaje.

  Cuvinte de dragoste
Dacă acesta este limbajul iubirii care vă caracterizează, puneți mai mult accent pe cuvintele frumoase decât pe fapte. Vă simțiți în al noualea cer când vi se face un compliment neașteptat sau vi se spun cuvintele magice ”Te iubesc”. Fără ele, ați putea să vă simțiți neapreciați sau -mai rău- neglijați.

  Momente plăcute împreună
Pentru a cuceri persoanele din această categorie, trebuie să le acordați atenție deplină. Opriți televizorul și lăsați cuțitul și furculița în farfurie. Uitați-vă în ochii partenerei dumneavoastră, ascultați-o cu adevărat și uitați de orice altceva. Persoanele caracterizate prin acest limbaj se simt deosebit de jignite de atitudini precum neatenția, amânarea sau incapacitatea de a asculta.


  Ajutarea persoanei iubite
Doriți să cuceriți o astfel de femeie? Orice faceți pentru a-i lua o parte din povara responsabilităților zilnice se traduce prin ”te iubesc”, fie că aceasta înseamnă să-i luați pe copii de la școală sau să gatiți o masă sănătoasă. Lenea, nerespectarea angajamentelor și comportamentele care implică muncă suplimentară pentru parteneră se traduc prin ” Sentimentele tale nu contează”.

  Atingerea fizică
Unei persoane care se exprimă preponderent prin atingere fizică îi place la rândul său să fie atinsă. Printr-o îmbrățișare spontană sau o mângâiere delicată îi transmiteți entuziasm, grijă, atenție... și iubire.

  Cadouri
Unele persoane se simt iubite doar când primesc un cadou. Însă nu este vorba despre cadoul în sine. Ceea ce le emoționează profund este atenția și efortul dedicat în alegerea acestuia. Prin prisma acestui limbaj al iubirii, o zi de naștere sau o aniversare ratată este un dezastru.

Dr.Gary Chapman -  Cartea sa - The 5 Languages ( Cele 5 limbaje ale iubirii )
Sursă foto: Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...