vineri, 4 decembrie 2015

In aceasta iarna - iubire si pretuire

  Dalai Lama afirma: "Oamenii nu inteleg absenta pretuirii de sine pe care o experimenteaza majoritatea occidentalilor. Lipsa pretuirii de sine echivaleaza cu nerespectarea vietii insesi"

   Pentru ca aceasta luna magica si sfanta sa fie perfecta, nu trebuie sa ne lipseasca in primul rand iubirea de sine, increderea si pretuirea de sine neconditionat, asa cum suntem acum in momentul prezent si orice am face, sa incepem cu ea.
   Iubirea de sine, increderea si pretuirea de sine nu inseamna aroganta sau vanitate, este insusi recunostinta care ne umple de pasiune, entuziasm, de siguranta, de vitalitate, incarcati cu energie pozitiva si indragostiti de viata. Numai astfel putem sa-i iubim si pretuim pe cei de langa noi,fara sa-i controlam, sa-i lasam fie ei insisi asa cum sunt.Iar singura solutie este iubirea neconditionata. Prin aceasta iubire neconditionata a fiintei noastre si a celor de langa noi ar putea fi un exemplu pentru multi oameni care isi neaga propria valuare, alfel spus, cand ne pretuim pe noi insine si ne iubim neconditionat, ii pretuim si pe cei de langa noi, apreciem momentul prezent, chiar il iubim.
  Ca sa ajungem sa ne iubim, sa avem incredere si sa ne pretuim pe noi insine, este sa ne acceptam si sa ne iubim neconditionat asa cum suntem acum in momentul prezent, fara sa ne criticam, fara sa ne gandim daca meritam sau nu si fara sa negam propria bunastare si valoare. Iar cand ne pretuim pe noi insine dezvoltam mai mult bunatatea, iubirea insasi, bucuria, armonia si toate sentimentele pozitive pe care le cunoastem.
  Iar oamenii care au aceste valori, sunt convinsi ca iubirea a tot ce-i inconjoara ii va gasi, ca merita tot ce-i mai bun de la viata si ca merita sa fie iubiti , sunt convinsi ca merita ca aceasta iubire sa fie daruta si primita inmiit in toate domeniile.

Sursa foto:ladypopular.ro
Text: Gabriela Bogdan
 

O vară mediteraneană.

  Nu este ceea ce credeți! Nu toți vom petrece această vară pe malurile mediteraneene. Dar putem aduce marea la noi acasă!   Sună bine...