vineri, 4 decembrie 2015

În această iarnă - iubire și prețuire


   Pentru ca această lună magică și sfântă să fie perfectă, nu trebuie să ne lipsească în primul rând iubirea de sine, încrederea și prețuirea de sine necondiționat, așa cum suntem acum în momentul prezent și orice am face, să începem cu ea.

  Dalai Lama afirma: "Oamenii nu înteleg absența prețuirii de sine pe care o experimentează majoritatea occidentalilor. Lipsa prețuirii de sine echivalează cu nerespectarea vieții inseși"

   Iubirea de sine, încrederea și prețuirea de sine nu înseamnă aroganța sau vanitate, este însuși recunoștința care ne umple de pasiune, entuziasm, de siguranță, de vitalitate, încărcați cu energie pozitivă și îndrăgostiți de viață. Numai astfel putem să-i iubim și prețuim pe cei de langă noi,fără să-i controlăm, să-i lăsăm să fie ei înșiși asa cum sunt.Iar singura soluție este iubirea necondiționată. Prin această iubire necondiționată a ființei noastre și a celor de lângă noi ar putea fi un exemplu pentru mulți oameni care își neagă propria valuare, alfel spus, când ne prețuim pe noi înșine și ne iubim necondiționat, îi prețuim și pe cei de lânga noi, apreciem momentul prezent, chiar il iubim.

  Ca să ajungem sa ne iubim, să avem încredere și să ne prețuim pe noi înșine, este să ne acceptăm și să ne iubim necondiționat așa cum suntem acum în momentul prezent, fără să ne criticăm, fără să ne gândim dacă merităm sau nu și fără să negam propria bunăstare și valoare. Iar când ne prețuim pe noi înșine dezvoltăm mai mult bunătatea, iubirea însăși, bucuria, armonia și toate sentimentele pozitive pe care le cunoaștem.
  Iar oamenii care au aceste valori, sunt convinși că iubirea a tot ce-i înconjoară îi va găsi, că merită tot ce-i mai bun de la viață și că merită să fie iubiți , sunt convinși că merită ca această iubire să fie daruită si primită înmiit în toate domeniile.

Sursa foto:ladypopular.ro
Text: Gabriela Bogdan
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...