vineri, 17 octombrie 2014

Pretuirea si increderea in sine


   " Pretuirea de sine contribuie decisiv la amplificarea increderii in sine, a bunatatii, iubirii, credintei si calmului".

    Dalai Lama a spus ca oamenii nu inteleg absenta pretuirii de sine pe care o experimenteaza majoritatea occidentalilor. Religia lor insista asupra conexiunii cu ceilalti oameni si cu tot ceea ce este sacru. Din aceasta perspectiva, lipsa pretuirii de sine echivaleaza cu nerespectarea vietii insasi.
    Cu alte cuvinte, pretuirea si increderea in noi insine ne face sa avem incredere si sa pretuim insasi viata.Cand ne pretuim pe noi insine avem incredere in propria noastra valuare, nu suntem coplesiti de infrangeri sau de zile grele, ne simtim bine si transmitem emotiile noastre pozitive si celor din jurul nostru Cand incepem sa avem incredere in noi insine, incepem sa avem incredere si in celelalte lucruri din viata noastra. Dar cel mai important lucru sa ramanem legati de momentul prezent prin aceste emotii pozitive care ne pot schimba viata in ceea ce dorim sa realizam.

Te simți obosit și fără poftă de viață?

  Dacă simți întotdeauna starea pe care o ai, atunci îți dai seama că te avertizează, că vei atrage situații pe care nu le dorești în via...