vineri, 13 martie 2020

Iertarea vindecă sufletul.


 

  Ca să putem ierta, trebuie să ne eliberăm de trecut. Ce a fost ieri nu mai contează. Trecutul este o viață moartă. Ceea ce contează este momentul prezent plin de luciditate, sa-l trăim conștienți, să apreciem fiecare clipă, să fim recunoscători, să ne bucurăm de viață cu inima împăcată. Atunci când ne detașăm de trecut, iertăm și ne eliberăm de această povară care încarca inima și sufletul. Orice atașament de trecut ne închide în propria închisoare a mintii și nu ne dă voie să iertăm. Mintea se îndreaptă către acel loc pustiit și întunecat.

  Atunci când iertăm pe cineva, ne iertăm inclusiv pe noi înșine, de faptul cum ne-am purtat și ceea ce am adunat in suflet, o povară care locul ei nu este acolo, pentru a distruge sufletul și mintea. Toate starile negative de spirit sunt acumulate în subconștient datorită faptului că nu putem ierta. Toată ranghiunea și răutatea atacă inima și creierul, că trăim acele sentimente întunecate și nu ne putem bucura de viață, de fiecare moment prezent.


  Trecutul trebuie să reprezinte doar niște amintiri, atât. Să ni le amintim și să ne detașăm de ele. Orice atașament de trecut conduce la emoții negative captive in corpul nostru și în mintea noastră. Iar atunci când nu suntem capabili să iertăm, nici iubire nu există în noi. De fapt nici un sentiment. Dacă ar exista iubire în noi am putea vindeca o întreagă planetă, dar ne-am vindeca și pe noi înșine. De această iubire ar trebui să ne folosim pentru a ierta și pentru a ne vindeca pe noi înșine și pe cei din jurul nostru. Incapacitatea de a ne detașa de trecut și de a ierta anumite situatii sau oameni, nu ne dau voie să iubim și să ne bucurăm de viață.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...