vineri, 10 noiembrie 2017

Lipsa recunostintei.


"Cunoasterea este o comoara, dar cheia care permite accesul la ea este practica".
                                                                   Ibn Khaldoun - Al Muquaddima

  Asemeni acestui citat scris in cartea sa Muquaddima al istoricului si marelui ganditor Ibn Khaldoun, recunostinta este o magie daca o folosim. Doar atunci cand o folosim. Am facut o repetitie, din simplul fapt ca recunostinta este o stare de spirit care poate avea efect doar folosind-o, rostind de fapt acel cuvant magic "Multumesc". Dar nu un simplu multumesc. Secretul in asta consta: in acea vibratie pe care o emanam atunci cand multumim cu adevarat si suntem multumiti cu adevarat. Daca procedam in acest fel, vibratia gandului emite unde electromagnetice catre univers, iar legea Atractie cauta un corespondent gandului emis. Deci primim esenta gandului emis. Noi il receptionam astfel in viata noastra prin locuri, oameni, fapte circumstante, evenimente, situatii. Cu alte cuvinte, noi atragem in viata noastra ceea ce avem prin emiterea unor ganduri care au avut loc la un moment dat.

  Lipsa recunostintei opereaza la fel. Lipsa multumirii sufletesti, a acelor stari sufletesti pe care le avem, acelor ganduri negative predominante, lipsa bucuriilor si tot ce ne face nemultumiti duc toate la nerecunostinta. Acest lucru face ca energiile negative sa fie blocate pentru o perioada, pana atunci cand ele vor fi deblocate cu ajutorul nostru. Fluxul de energii pozitive nu pot fi oprite pentru totdeauna. Acest lucru se poate intampla doar atunci cand "dam ortul popii" ( murim ). Fereasca Dumnezeu de acest lucru acum. Pentru ca in final toti murim, dar pana atunci trebuie sa invatam sa traim frumos si armonios. -Legile Universului nu sunt scrise degeaba. Ca si in acest caz, ca sa primim ceva bun si valoros in viata noastra, trebuie sa daruim si sa primim cu bucurie si multumire. Nu doar lucruri si obiecte, cat gandurile noastre bune. legea Daruirii si a Primirii face sa se intample.
 
 -Legea lui Newton afirma ca ceea ce primim este intotdeauna egal cu ceea ce oferim.
-De aici rezulta de fapt legea Atractiei care afirma ca atragem lucrurile la care ne concentram cel mai mult. Ceea ce daruim, aia primim!
- Ne exprimam recunostinta, vom avea motive sa benefieciem de recunostinta noastra. In caz contrar "ni se va lua si ceea ce avem". ( Biblie).

Sursa foto: Internet!
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O nouă dorință!

     ”Dorința este începutul tuturor atracțiilor. Niciodată nu te plictisești de expansiune sau de creație, întrucât ideiile și dorințel...