luni, 10 iulie 2017

Esti un bun sprijin la nevoie?


Ce faci cand altii au nevoie de ajutor sau se simt rau?
   Ajutor cand se simt bolnavi si neputinciosi, bolnavi si neajutorati sau care sufera din diverse motive.si ar avea nevoie de cineva care sa-i ajute chiar si cu cateva consolari, daca nu mai mult. Ce stare adopti in aceste cazuri? Ai un disconfort cand altii se simt rau, vrei, incerci sa-i ajuti sau pur si simplu te detasezi de situatie gandindu-te ca si tu ai trecut prin asa ceva. Cum procedezi in astfel de situatie?

  Daca nu esti o persoana puternica si simti un disconfort atunci cand cineva are nevoie de ajutor, vei lua o atitudine de frica, de spaima si nu vei putea sa-l ajuti pe cel in cauza, mai mult, vei intra si tu intr-o stare de emotii negative. Aceasta stare se datoreaza observarii tale la persoana care are nevoie de ajutor si in loc sa te concenterzi sa o ajuti, te vei concentra cat de rau iti este tie.

 Daca ti la tine si la puterea ta personala, la bunastarea interioara, nu doar ca ai reusi sa te simti cat de cat bine, dar ai reusi cu succes sa-i ajuti si pe altii, vei cauta acele lucruri si ganduri care sa-ti dea putere sa treci mai departe, astfel incat sa poti ajuta cealata persoana, sa vezi in acea persoana o imbunatatire.

  Nu vei putea sa fi in forma daca vei plange pe umarul celui bolnav si mai mult ii vei da o continua vibratie negativa care nu-l va incuraja sa-si schimbe atitudinea si modul de a gandi pentru o insanatosire mai grabnica. veti plange unul pe umarul celuilalt.

 Tu trebuie sa gasesti aspectele pozitive ale situatiei, atat pentru tine, cat si pentru celalalt. Doar atunci vei putra sa ajuti, cand te vei ajuta pe tine insuti si astfel il vei putea ajuta si pe celallalt. Si mai mult decat atat, vei deveni cu siguranta o persoana puternica si un bun spijin la nevoie.

Foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...