luni, 30 ianuarie 2017

Energie cu salată de pui și fructe exotice.


  Majoritatea oamenilor cunosc faptul că fiecare boală se datorează unui gând negativ susținut o perioadă mai lungă de timp.

  Suntem in toiul iernii, iar ceea ce am acumulat din vara, proprietatile curative ale fructelor si legumelor, tinde sa se sfarseasca daca nu luam masuri pentru starea noastra de bine. Vremea geroasa si soarele putin isi fac simtite efectele asupra organismului nostru, la care se mai adauga oboseala, stresul si alte cauze.          


Sursa foto: Internet

Haideti sa ne schimbam gandurile si astfel ne schimbam viata, implicit sanatatea.
 "Sunt perfect sanatos, desavarsit si complet". Acestea sunt cuvintele si gandurile care trebuie sa predomine si in care trebuie sa credem cu tarie. Iar alaturi de credinta, energia optima este completata cu vitamine si minerale din fructe si legume, dar si oleaginoase. De fapt ar trebui in fiecare zi sa faca parte din meniul nostru, sa mancam sanatos.

  Iata, acum va ofer una dintre rețetele de salate incercate de mine, sanatoase si usor de preparat. Aceasta salata ca si altele se pot combina cu diferite fructe in functie de placerea si pofta noastra.

  Sursa foto: IMP

Aceasta salata revigoranta, usor de preparat, este exotica datorita papaiei si ananasului.
 *Papaia este foarte bogata in beta-caroten, insa comparativ cu portocala, contine doar jumatatae din vitamina C.


PENTRU 4 PORTII
 2 piepturi de pui dezosate, fara piele ( aprox. 500g)
 1 conserva de ananas feliat (500 g)
 sucul unei jumatati de lamaie
 sare, piper macinat
 1 lingurita cimbrisor tocat
 1 papaia, 1 salata verde mica

 PENTRU SOS
 1 ceapa mica, 1 lingura ulei
 1/2 lingura praf curry
 2 linguri maioneza
 2 lingurite chutney de mango

  1. Se taie piepturile de pui in doua, se spala si se sterg. Se scurge ananasul si se pastreaza zeama. Se  pune carnea int-o oala, se toarna deasupra sucul de ananas si cel de lamaie. Se condimenteaza cu piper, putina sare si cimbrisor.

  2. Se fiebe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se lasa la racit.

  3.  Sos; Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se presara deasupra   praful curry, se prajeste 1-2 minute, se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu maioneza, chutneyul si   150 ml din zeama de carne.

 4.  Se scoate carnea din oala si se taie in fasii. Se cojeste papaia, se taie in doua pe lungime si  se indeparteaza semintele mici cu o lingura. Se taie papaia pe lungime, in felii. Se desfac frunzele de salata, se spala, se zvanta si se ajeaza in farfurii. Se pun deasupra alternat feliile de ananas, pieptul  de pui si papaia. Sosul se serveste separat, intr-un bol mic.

   Sfat util:  Chutneyul este un sos dulce picant preparat din fructe sau legume, potrivit mai ales la   mancarurile indiene. Se gasete in magazinele mari.

                                                                              Reteta: IMP ( International Masters Publishers)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...