marți, 6 decembrie 2016

O poveste pentru sarbatori




    O poveste care ilustreaza perfect starea de spirit , iubirea si increderea in sine.

  Este povestea unui cuplu oarecare , care locuiau intr-o casa obisnuita si se strofocau sa o duca bine si sa-si creasca copii cum trebuie . Ei se certau destul de des , chiar devenisera o obisnuinta . Tot ce discutau ei , era "identificarea lucrurilor rele din viata lor ".
  Dar intr-o buna zi , totul s-a schimbat . El a inceput prin a-i spune sotiei cat de multumit este ca gaseste ordine in sertare,cat de mult o iubeste si ca-i multumeste .In alta zi , i-a multumit pentru evidenta corecta a cheltuielilor din luna respectiva , iar intr-o seara a fost bucuros de cina pregatita si a apreciat-o pentru toate eforturile depuse. Dar intr-o frumoasa zi i-a multumit ,  deoarece de cate ori venea acasa , gasea casa curata si a apreciat-o pentru toata munca pe care a depus-o.
  La toate astea , sotia  , l-a inceput , nu a bagat in seama si a ignorat incidentul cu registrul , stiind ca intotdeauna se certau , iar in final a inceput sa se ingrijoreze de comportamentul sotului ei . Mai mult , si copii au observat schimbarea tatalui lor .

   De fapt , ce facea el ? In fiecare zi continua sa se concentreze asupra lucrurilor pozitive din viata lui .Dupa o perioada de timp , sotia s-a obisnuit cu comportamentul sotului ei , chiar era multumita si ii provoca bucurie ca toata stradania ei de a intretine casa erau remarcate si apreciate .Sotul a continuat cu dovezi de incredere si iubire fata de familia lui , dar nici sotia nu s-a lasat mai prejos si si-a schimbat si ea increderea in sine , comportamentul si starea de spirit pe care a dobandit-o datorita sotului ei .Acesta nu i-a povestit niciodata sotiei motivele dramatice care l-au facut sa se schimbe pe el insusi , atat ca si comportament , cat si ca incredere in el insusi si iubirea fata de familia sa .
     In final , sotia a acceptat cu usurinta toate aceste schimbari radicale, fara sa o mai intereseze alt motiv .

               " Raspandeste iubirea oriunde te-ai duce . Incepe intotdeauna acasa la tine ".
                                                                                 Maica Tereza                

 O poveste de Jo Ann Larsen,
 Stirile Deseret ( din volumul "Supa de pui pentru suflet")
 Povestita pe scurt de Gabriela Bogdan

Sursa foto: Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...