vineri, 15 aprilie 2016

Autodisciplina propriei minti.

"Creierul este statia de emisie-receptie a gandurilor. Astfel, imaginatia creatore este "aparatul de receptie" al creierului. Ea reprezinta instrumentul de comunicare intre mintea rationala sau constienta a omului si cele patru surse care emana ganduri". ~ by N H ~

   Altfel spus, mintea noastra este un dar de la Dumnezeu pe care trebuie s-o folosim intr-un mod pozitiv. Controlul mintii este rezultatul autodisciplinei mentale pe care trebuie sa invatam sa o controlam si s-o "punem la treaba".

    Creierul inregistreaza vibratiile gandurilor emise de alte persoane, starile sufletesti ale acestora, dar si ale noatre: ganduri, emotii, imagini. Noi putem sa alegem doar gandurile care ne fac sa ne simtim bine si sa receptionam doar ceea ce vrem sa auzim si sa vedem la oamenii din jurul nostru, sa ne mutam atentia de la starile negative sufletesti si emotiile transmise de ei, intr-o situatie pozitiva.
   Autorul Jerry Hicks numeste acest proces Procesul de Pivotare, ceea ce ineamna ca transformarea interioara schimba transformarea exterioara. Acest proces are rolul de a schimba vibratiile interioare de la vibratii negative, la vibratii pozitive, de la a vedea si  a auzi ceea ce nu ne face bine, la ceea ce ne-ar placea sa vedem si sa auzim.
   Noi stim ca gandurile si emotile pe care le receptionam si pe care le emitem, tind sa ia forma fizica, daca sunt sustinute o perioada mai lunga de timp, indiferent daca sunt bune sau rele, le vrem sau nu le vrem.Noi avem un control absolut asupra gandurilor noastre si cea mai buna cale de a le controla este sa  o autodisciplinam prin vointa noastra de a ne simti bine oriunde si oricand.
  Acest proces de pivotare ne face sa intelegem mai bine cele doua realitati pe care le avem: cea pe care o dorim - lucruri, obiecte, oameni - si cea pe care nu o dorim -lipsa lucrurilor, oamenilor, obiectelor din viata noastra.
     Iar ca sa intelegem mai bine acest control al mintii , trebuie sa cunoastem despre autosugestie,
imaginatie si subconstient.

Sursa foto:jurnaldeoas.ro
Text: Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Banii aduc fericirea?

- Banii ne pot face fericiți?  Banii sunt doar pentru a fi folosiți. Nu-i bine să iubim banii. Ne va face dependenți de ei și vom uita ...