marți, 14 septembrie 2021

Propria atitudine.


 Întreaga lume de pe planetă s-au confruntat de-a lungul timpului cu boli, lagăre, pandemii, sărăcie și alte probleme și situații. Cei care au supraviețuit au fost oamenii cei mai puternici psihic și mental, cei care au înlăturat frica, s-au detașat de situație și au sperat într-un viitor mai bun și fericit.

Doctor Victor Frankl, un psiholog,trimis de către naziști într-un lagăr de concentrare, în timpul celui de-al doilea război mondial, a scris în cartea sa ” Omul în căutarea semnificației” următoarele rânduri: ” Toți cei care am trăit într-un lagăr de concentrare, ne mai amintim încă de cei care mergeau printre barăci, oferindu-le altora mângâiere și ultima lor bucată de pâine. Nu au fost foarte mulți, dar au existat și au demonstrat dincolo de orice tăgadă, că omului îi poți lua orice, dar nu și libertatea sa supremă: aceea de a-și alege propria atitudine indiferent de circumstanțele în care se află”.

Ca să înțelegem mai bine o situație, începem de la ideea că, gândurile atrag alte gânduri de același fel, afirmă Legea Atracției. Gândurile excesive asupra unei situații sau a unei boli sau pur și simplu, orice gând excesiv susținut o anumita perioadă de timp atrage în consecință alte gânduri negative similare. Indiferent în ce situație ne aflăm, propria noastră atitudine va reflecta în viața noastră și în felul în care ne simțim. Propria noastră atitudine, la modul general trebuie să fie pozitivă, să ne detașăm de frică, de teamă, să ne eliberăm de convingerile limitatoare, să știm să facem un salt de la gândurile negative la gânduri pozitive, pur și simplu să ne antrenăm mintea, s-o facem puternică, ca ea să ne ajute în perioade critice. Toate emoțiile și gândurile negative pun stăpânire pe corpul și mintea noastră, de aceea este important să lucrăm cu echilibrul. Atunci când suntem echilibrați în gândire dar și în fapte, circumstanțele se schimbă și ele, propria noastră atitudine îmbunătățită v-a oglindi realitatea noastră.

Sursă foto: Internet

Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...