Atunci când ne conectăm cu noi înșine înseamnă să ne conectăm cu corpul, mintea și sufletul nostru, să fim atenti la semnalele corpului, la semnalele gândurilor negative și la starea de spirit. Într-un cuvânt, sa ne iubim mai mult pe noi înșine.. Ca să ajutăm sau să iubim pe alții trebuie mai întâi să facem acest act cu persoana noastră. Orice acțiune începe cu propria persoană. Nu putem să ajutăm și să iubim pe alții dacă nu ne ajutăm mai întâi pe noi înșine și să ne iubim și să ne acceptăm necondiționat așa cum suntem. Dacă nu ne acceptăm și să ne prețuim pe noi așa cum suntem, nu vom putea sa iubim și să acceptăm pe alții așa cum sunt.
-Am spus, să ne conectăm cu propria persoană? Da! Ce semnal ne indică corpul, mintea și sufletul? Ce emoții avem, cum ne simțim, ce stare de spirit avem? Suntem obosiți sau odihniți? Suntem calmi sau stresați? Ce facem pentru toate acestea? Cum rezolvăm problema?
Gândurile pozitive, alimentația și un stil de viață corect și sănătos, atenția și conștentizarea semnalelor corpului nostru, fac să fim una cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte să ne simțim bine, să învățăm să ne simțim bine cu credința că Dumnezeu este pretutindeni, deci și în sufletul nostru, că este lângă noi și ne ghidează în orice acțiune. Atunci când ne conectăm cu noi înșine, ne conectăm cu Dumnezeu. Fiind conectați cu universul și cu tot ce ne înconjoară ne dă o stare de liniște și pace sufletească, ne simțim în armonie și iubire cu toate lucrurile și cu toți oamenii cu care avem contact. Atunci când corpul , mintea și sufletul ne trimit semnale, intuim ce ne indică acestea și putem să luăm măsuri. Altfel spus, să nu dăm voie emoțiilor negative să ne domine corpul, mintea și sufletul. Ele pot să prindă rădăcini în corpul și viața noastră. Întotdeauna corpul ne șoptește prin micuța sa voce, ce are nevoie. Dacă suntem atenți vom auzi ce anume are corpul nevoie. Noi suntem cei care ne ghidăm propriul corp, să îl iubim, să-l hrănim și să ne bucurăm de el.
Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu