luni, 24 aprilie 2017

Ce este iubirea?


     

 IUBIREA este unica forta creatoare, de aceea ea vindeca, iarta, hraneste si are un efect uluitor asupra trasaturilor de caracter al organismului si a tot ce ne inconjoara.

  De aceea iubirea o putem defini in cateva feluri:

 IUBIREA este una dintre emotiile pozitive. Prima emotie si cea mai importanta este CREDINTA.

   Iubirea este un sentiment complex, neconditionat si fara limita. Nu poti iubi pe cineva doar daca... . Il iubesti fara nici o conditie. Sa iubesti inseamna sa daruiesti.

   Iubirea este un sentiment de dragoste, care intra in fiinta noastra, ne domina mintea, corpul si sufletul, astfel incat sa nu mai dam voie celorlalte emotii negative.

  Mintea poate sa fie influentata pozitiv si sa dam voie fluxului de emotii pozitive si situatii pozitive sa intre in viata noastra, crezand cu convingere in ele.
  Totul incepe cu tine insuti. Cand pui la punct interiorul fiintei tale, poti incepe sa pasesti. Fa primul pas, iar ceilalti ii vor urma.

    Iubirea inseamna sa te iubesti pe tine insuti. Daca nu te iubesti pe tine si nu te accepti asa cum esti, nu esti multimit(a), nu ai cum sa ceri de la altii sa te iubeasca si sa te accepte asa cum esti. La randul tau, sa te iubesti asa cum esti si sa te accepti asa cum esti, Iubirea poate fi controlata direct, o poti folosi, dar si poti sa daruiesti.

   Iubirea te poate ridica la o stare mentala pozitiva pe care nu ti-o imaginezi. Cand iubesti, totul ti se pare feeric. Iubirea iti da puterea si curajul sa mergi mai departe in viata, iti da impulsuri, speranta si fericire,iti da putere sa te inalti acolo unde nu ai mai fost, dar unde ai vrea sa ajungi.
     Iubirea se naste in sufletul omului si da nastere la o atractie magnetica.
   
Foto: Internet
Text: Gabriela Bogdan

marți, 18 aprilie 2017

Tu detii cheia propriei minti!




  Cu aceasta ocazie vreau sa te gandesti daca tu esti inchis in propria inchisoare a mintii.
- Care este inchisoarea? Sunt propriile emotii negative si situatia exterioara de care nu esti multumit.
  Cheia ca sa descui inchisoarea este controlul acestor emotii.

 Fii responsabil de propriile alegeri si pretuieste-te pe tine insuti, fa-ti o parere buna despre tine. Dalai Lama afirma ca oamenii nu inteleg absenta pretuirii de sine. Are mare dreptate, deoarece lipsa pretuirii de sine inseamna nerspectarea vietii insesi. Daca noi nu ne pretuim pe noi insine, ce sa cerem de la viata? ce putem sa pretuim in realitatea in care traim?
  Nu fa un lucru ca sa uiti de altul. Indiferent ce vei face,daca nu-ti controlezi sentimentele, gandurile si emotiile, te vei lua asa cum esti oriunde vei merge si vei intalni aceleasi nemultumiri.

 Sper ca titlul acesta sa te puna pe ganduri, sa te trezeasca si sa-ti aduci aminte cine esti cu adevarat si sa te faca sa te uti mai adanc in sufletul tau, sa ai incredere in propria putere pe care o detii si sa crezi in mai mult decat crezi acum.
        Tu ai puterea sa iesi din inchisoare.
        Tu detii cheia ei prin controlul emotiilor negative.
                                                                                         
Foto: Internet
Text: Gabriela Bogdan

joi, 13 aprilie 2017

Ce spun legendele despre ouăle de Paște?


  Am citit diverse lucrări din numeroasele legende ale iepurașului, însă m-am oprit la legenda unei zeițe anglo-saxonă, pe care o chema Eastre. Legenda spune că zeița Eastre a găsit o pasăre și a transformat-o într-o iepuroaică care făcea ouă, dupa care zeița în fiecare primăvară vopsea ouăle.

   Legenda iepurașului  care făcea ouă simbolizează fertilitatea și a fost adusă în jurul anului 1590 de germani în America. Se spune că iepurele este un mesager sacru al divinității în multe culturi. Iepurașul de Paște trezește în mintea fiecărui om amintirile copilăriei, cadourile aduse de acesta și datina de a vopsi ouă rosii ( acum în zilele noastre ouăle se vopsesc în culori cât mai atrăgătoare ).
  Aceste ouă au și ele o legendă a sa : ouăle simbolizează mormântul în care a stat Mântuitorul Isus Hristos, ciocnirea ouălelor simbolizează deschiderea mormântului, iar culoarea roșie  cu care se vopsesc ouăle simbolizează sângele lui Isus Hristos care l-a vărsat pentru noi.
  Legendele mai spun că doar primavara tradiția iepurașului are legătura cu luna, deoarece iepurele era un simbol al lunii, iar ciclurile lunii ne arată când trebuie să sărbătorim în fiecare an Paștele.

Sursa foto: Internet
 Gabriela Bogdan

miercuri, 5 aprilie 2017

Tu iti controlezi emotiile?


     " Omul nu intelege aproape deloc forta intangibila a gandirii, probabil cea mai mare dintre toate fortele invizibile. El nu stie aproape nimic despre creierul sau si despre mecanismul incredibil de complex prin care acesta reuseste sa transforme gandurile in echivalentul lor material". ~ Napoleon Hill~


  Cu alte cuvinte, gandurile pot fi transformate in echivalentul lor material tinand cont de cateva principii precise si mai ales de emotiile pe care le emitem.Efectele emotiilor difera de la moment, la moment si de la o zi, la alta in functie de activitatile pe care le avem. Cand si cand apar emotii negative, fara sa stim de ce sau sa cunoastem cauza, insa, noi putem sa ne schimbam starea emotionala deliberat prin alegerea unei emotii pozitive.

  Daca optam o singura emotie pozitiva si ne lasam condusi de ea, toate celelalte emotii pozitive o vor urma, iar daca ne lasam condusi de emotii negative, ele se vor amplifica si va aparea nelinistea, tristetea, singurataea, frica etc. O singura emotie negativa este suficienta pentru a distruge crearea realitatii si  starea de bine pe care este dreptul nostru din nastere s-o simtim. Aceasta emotie negativa care o simtim nu da voie sa cream opusul ei daca nu stim sa ne controlam emotiile.

 Ne putem aduce aminte ce stare am avut cand ne-am rugat ultima oara si s-a indeplinit. Daca ne rugam s-au ne dorim ceva si simtim o stare de nesiguranta s-au de indoiala, atunci rugaciunile nu vor fi ascultate si dorintele nu vor fi transformate in echivalenul lor fizic.Un autor spunea ca emotiile negative sunt acele ganduri care patrund in mintea subconstienta, iar emotiile pozitive sunt accesate prin autosugestie dandu-i instructiuni mintii subconstiente.
  Pentru toate aceste emotii este necesar sa invatam sa ne influentam mintea subconstienta ca sa poata accepta emotiile pozitive si implicit dorintele.

Foto: Internet
Text: Gabriela Bogdan

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...