Am discutat la " Imaginație"că orice gând sau dorință va deveni reală, doar dacă este îndreptată către acțiune cu ajutorul imaginației.
Creierul este o stație de emisie-recepție a gândurilor. Acesta are nevoie de planuri pe care le creăm cu ajutorul imaginației, dar și a gândurilor despre scopul propus.
Ex : Marele pictor Vincent Van-Gogh a fost întrebat, cum poate sa creeze așa frumoase opere de artă, la care el a răspuns :"Eu îmi visez picturile, iar apoi îmi pictez visele".
Cu alte cuvinte, el își vizualiza în minte ,cu ajutorul imaginației, picturile, dupa care le planta în subconștient și apoi le picta pe pânză. Sunt numeroase astfel de exemple de la cei care au folosit aceste principii. Nici nu ne dăm seama ce funcții importante și exacte are creierul nostru.
Învățarea acestor tehnici : Dorința, credința, autosugestia imaginatia, ne ajută să creăm un plan de acțiune în funcție de scopul propus, în care dorința să poată devenii realitate. În funcție de dorintă, de scop, uneori putem să găsim singuri un plan, alteori avem nevoie de alte persoane care ar putea să ne ajute : Experiența, educația, capacitatea acolo unde este nevoie în domeniile care cer servicii potrivite acestora, sau pur și simplu să așteptăm să vedem ce ne zice intuiția.
Avem nevoie de perseverență, deoarece este posibil să nu reușim de la prima încercare, ori planul nu a fost bun, ori dorința nu a fost cea care să ne împlinească în vederea devenirii noastre. Dacă dorința nu este cea pe care o dorim cu adevărat (subconstientul nostru nu ne păcălește), nici un plan și nici un ajutor nu va da roade.
O înfrângere temporară nu este la fel cu un eșec permanent, de aceea avem nevoie de perseverență și de o dorință autentică.
Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan .