vineri, 29 noiembrie 2013

Valoarea timpului.


   

 Pentru că noi îi dăm valoare timpului și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă , e important să ne gândim cum să valorificăm eficient timpul, pentru aceste momente fericite ale sărbătorilor.
 În fiecare zi sunt aceleași ore, aceleași minute și secunde. Să folosim timpul eficient, să-l apreciem și să-i dăm valoarea meritată. Să fim calmi atunci când ne facem programul și când împărțim sarcinile.
 Dacă ne deschidem mintea spre noi orizonturi, putem să folosim timpul înțelept, astfel încât, într-o zi întreaga să putem realiza cât mai multe activități. De aceea este foarte important ca activitățile noastre să fie făcute în funcție de priorități și să reușim să realizăm cât mai multe din lista priorităților.
 Pentru mine , timpul este foarte calculat și optez pentru a fi calmă și fericită, pentru că am înainte o viață întreagă. Timpul întotdeauna este în favoarea noastră, astfel încât, dacă suntem conștienti de acest timp care uneori trece prea repede, alteori trece foarte greu și știm să valorificăm aceste diferențe, înseamna că-i dăm valoarea cuvenită, astfel încât să fim mulțumiți de activitățile făcute cu drag.
   Dumnezeu ne-a dat acest dar, ca să-l folosim înțelept, plini de energie și fericire în locul și la momentul potrivit.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

luni, 25 noiembrie 2013

Ce gânduri avem?


 

  Felul de a gândi al minții noastre , pune amprente adânci în subconștient, de aceea este bine să ne obișnuim să avem gânduri armonioase, pașnice și constructive . Să învățăm să cerem minții pacea, iubirea, libertatea, sănătatea perfectă, prosperitatea fără să mai avem gânduri de frică , griji, teama, etc. Pe vremuri, filozofii, marii gânditori și alte genii, au știut întotdeauna să gândească , astfel încât ei au folosit gândurile constructiv. Ne putem uita în trecut ce au făcut mariile genii, marii visători. Au făcut lumea în care trăim noi acum cu toate condițiile pe care le avem. Au inventat multe lucruri, clădiri, fabrici, telefonie și tot luxul de care dispunem noi la ora actuală .
  Să nu uităm niciodată că, gândurile sunt fapte, atragem ceea ce simțim și vibrațiile pe care le transmitem și devenim ce ne imaginam, pentru că puterea este în noi înșine și punctul de atracție este întotdeauna momentul prezent.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

vineri, 22 noiembrie 2013

Avem încredere în noi înșine?


  Încrederea în sine este rezultatul credinței, care ne ajută să vedem lucrurile cu alți ochi. Atunci când avem credință, avem încredere în noi și în puterile noastre. Este o calitate care trebuie s-o însușim, o emoție pozitivă puternică. Atunci când nu avem încredere în noi înșine avem emoții negative, se instalează frica, teama și nesiguranța. Nu știm încotro s-o luăm, ce decizii să luăm și unde să ne îndreptăm. De aceea , nu trebuie să ne pierdem încrederea în noi și să nu lăsăm pe alții să ne convingă că nu putem, că nu merităm, că nu știm etc, anumite lucruri, anumite situații. Încrederea în sine este o forță care ne ajută să ne schimbăm emoțiile ; din emoții negative în emoții pozitive, ne dă putere să mergem mai departe, să găsim soluții iar viața o vedem colorata cu o altă viziune ne ajută să mergem mai departe, indiferent de cursul vieții și ne face să ne deschidem în fața schimbărilor pozitive care apar în viața noastră.
 Punctul de atracție este momentul prezent. Fiecare moment este un nou început, de aceea să optăm să rămânem conectați în momentul prezent și să începem schimbările pornind cu  noi înșine, schimbându-ne interiorul. Să facem aceste schimbări cu mintea și gândurile noastre , în care să creăm acel sentiment al încrederii.

”Noi avem încredere oarbă în următoarea respirație. Haideți să începem să avem încrede mare și în celelalte lucruri de care avem nevoie”.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

luni, 18 noiembrie 2013

Sunt dispus (ă) să învăț din greseli - AFIRMAȚIE


               

În infinitatea vieții mele, totul este perfect, integral și desăvârșit.
Trecutul nu are nici o putere asupra mea,
întrucât sunt dispus (ă) să învăț din greșeli și să mă schimb.
El mi-a fost necesar doar pentru a ajunge în punctul în care mă aflu la ora actuală.
Pornind de la situația mea actuală, doresc să îmi fac curățenie în casa mea mentală.
Știu că nu contează de unde încep, așa că voi începe cu camerele cele mai mici, în care
curățenia va fi ușoară, astfel încât să pot vedea rapid rezultatele muncii mele.
Sunt încântat (ă) că mă aflu în mijlocul acestei aventuri, întrucât știu că nu voi mai trece niciodată prin această experiență particulară.
                                  Doresc să mă eliberez.
                            Totul este perfect în lumea mea.

                                                                    Louise L. Hay

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

vineri, 15 noiembrie 2013

Trecutul nu mai are valoare.


 

 Ca să scăpăm de imaginile și gândurile din trecut care nu ne-au făcut bine, trebuie să iertăm, să ne eliberăm de acele gânduri și să ne aprobăm pe noi înșine așa cum suntem. Să iertăm anumite persoane sau chiar pe noi înșine și să spunem: ”Te iert și te iubesc”. Să iertăm înseamnă să uităm, să ne detașăm. Cel mai greu de iertat este persoana de care trebuie să ne detașăm. Noi trebuie să ne dorim lucrul ăsta și Universul va avea grijă de tot. Intenția noastră de a ierta, ne eliberează de trecut, de starea de disconfort și de toate gândurile din trecut care nu mai au nici o valoare, deoarece persoana în cauză a procedat cum a crezut de cuviință la momentul respectiv. Pentru că fiecare persoană are propria sa realitate și propriile sale vibrații. Noi nu putem să schimbăm o persoana, numai ea însăși poate să facă dacă dorește, de aceea trebuie să ne detașăm de trecut fără resentimente. Aici avem de-a face cu  iubirea de sine , să ne aprobăm așa cum suntem în momentul prezent și puterea de a ierta , fără să ne criticăm și fără să ne facem vinovați de ceva.
 Când ne iubim cu adevărat pe noi înșine, dispar și criticile, vinovăția și astfel ne putem elibera de trecut.

” Tu te-ai criticat ani la rând, dar nu ai reușit să schimbi nimic în bine în acest fel. Încearcă și metoda inversă : aprobă-te în tot ceea ce faci și vezi ce se întâmplă!” - Louise L. Hay-

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

 

luni, 11 noiembrie 2013

Fără atașament!



 ”Dacă vrei să ai totul trebuie să fi dispus să renunți la tot” Un citat la care am reflectat mult până am înțeles. Dacă putem crea ceva, noi putem să recreem oricând acel ceva. Trebuie să nu fim atașați și să avem puterea să renunțăm la teama de a pierde ceva, pe cineva. Dacă îți este teamă că pierzi tot ce ai și te atașezi de lucruri, oameni, posesiuni, atunci te vei pierde pe tine. Teama de a pierde atrage emoții negative. Noi trebuie să ne dezvoltăm sentimentul încrederii în sine, astfel încât Universul să poată răspunde la sentimentele noastre.

 Citatul nu se referă să renunțăm definitiv, doar să fim dispuși, să nu creăm acea stare de atașare. Atașamentul de ceva sau de cineva ne face să ne simțim diferit decât ar trebui. Dacă simțim și dacă descoperim că meritam ceva, noi o putem crea și dacă am creat-o o dată, avem puterea oricând să o mai creăm prin emoțiile pozitive folosite .
 Sentimentele sunt cele mai puternice forțe. Am repetat și în paginile trecute, că emoțiile sunt mai puternice decât cele cinci simțuri : auzul, văzul, pipăitul, gustul și mirosul. Aceste emoții sunt vibrații aflate în mișcare și controlate de Legea Atracției.

" Cu cât te atașezi de ce ai deja, cu atât de mare devine teama de a nu pierde și astfel te împiedică să faci lucrurile pe care le dorești " - Peggy McColl -

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan


vineri, 8 noiembrie 2013

Să ne bucurăm de drum!


  Am recapitulat câteva din legile universale și anume : Legea Vibrației, Legea Atracției , Legea Polarității și a Receptivității , Legea Vidului și a Prosperității și Legea Dăruirii și a Primirii. Aceste legi universale ne controlează viața și implicit destinul. Cu alte cuvinte, depindem de aceste legi chiar dacă știm sau nu știm sau chiar dacă vrem sau nu vrem. În continuare să vedem cum am mai scris și până acum ce rol au aceste legi și cum ne influiențează viața și pe noi înșine. Numai să citim aceste legi, nu este suficient. Ele trebuie învățate, aprofundate și aplicate. Există cărți de dezvoltare personală de diferiți autori pentru cine dorește să învețe o astfel de filozofie de viață.


  Pentru mine cel mai mare impact l-a avut una din cărțile lui Napoleon Hill, dupa ce citisem încă câteva cărți înainte. Aceasta carte reprezinte o filozofie a realizărilor obținute de cei mai de succes americani din ultimii 5o de ani, de când a fost publicată acea carte, dar și o filozofie a propriei dezvoltări personale, despre realizarea individuală și a propriei minți. Este o carte care m-a pus pe gânduri în adevăratul înțeles al cuvântului. Deși mi s-a părut foarte greu de înțeles la prima citire , într-un final am reușit s-o înteleg, să înțeleg cum funcționează legea Atracției, cum se poate aplica în viața noastră și conștientizarea gândurilor pe care le emitem , a vibrațiilor, a energiilor pe care le emitem și cum ne putem schimba punctul de atracție care este întotdeauna momentul prezent. Cu alte cuvinte, noi în fiecare moment emitem vibrații, fie negative, fie pozitive. Cum nu putem controla fiecare gând, putem să simțim acele gânduri si emoții negative care au impact în viața noastră. Comparativ cu gândurile pozitive, aceste gânduri negative le trebuie o atentie mai specială de a nu pătrunde in mintea noastră și de a o controla și astfel nici în viața noastră nu va avea impact.

  Nu voi intra în amănunte, deoarece fiecare persoană are propriul mod individual de a alege ce este bun și ce este rău. Ideea în sine este că, gândurile și emoțiile negative sunt mult mai rapide decât cele pozitive. Gândurile pozitive, uneori, trebuie cultivate, solicitate, ele trebuie chemate în ajutor atunci când intervin cele negative. Aceste studii filozofice ne învață cum să începem călătoria spre destinația pe care o dorim. Ea are și urcușuri, dar și coborâșuri. Tot ce trebuie sa facem este să ne acceptăm așa cum suntem în momentul prezent, să ne iubim așa cum suntem, să ne iubim corpul și viața pe care o avem și să fim recunoscători pentru toate acestea . Aceasta este singura cale de a ne controla viața și de a face drumul ei cât mai frumos și mai plăcut.

   " Oricât de bine te-ai simți în momentul de față, viața ta poate deveni încă și mai bună și că tu îți poți controla singur alegerile și puterea de a-ți îmbunătăți viața "
                                                                    Jerry Hicks

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan
                                                                           

luni, 4 noiembrie 2013

Dăruire.


               El a încercat în van să obțină mai mult de la viață
               Iar hambarul sau a rămas gol.
               Atunci, s-adus la un om înțelept și i-a spus
               Pe un ton implorător :
               Te rog, învață-mă cum pot avea succes în viață.
               Înțeleptul i-a răspuns:
               Pentru a primi, trebuie mai întâi să daruiești.


               Auzind acest lucru, omul a spus:
               Ce am eu de dăruit?
               Pâinea de-abia îmi ajunge pentru mine
               Și fiecare trebuie să trăiască.
               Eu doresc să iau ceva din depozitul infinit al vieții.
               Atunci înțeleptul i-a spus :
               În acest caz, trebuie să dăruiești mai mult.

               Omul și-a învățat lecția
               Și-a uitat de dorința sa de a primi.
               Și-a îndreptat atenția către umanitate
               Cu o iubire pe care nu o mai simțise până atunci.
               El a învățat să trăiască util și să dăruiască în permanență.
               Și astfel, zilele sale s-au umplut de bucurie,
               Iar el a devenit bogat în dăruire.

                                                                Arthur William Beer  

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan  


vineri, 1 noiembrie 2013

Despre Legea Dăruirii și a Primirii.

   Dăruind vom primi.
         


  Pornind de la legea vidului care guvernează prosperitatea și care constă în secretul de a renunța la ceva vechi pentru a creea un spațiu pentru ceva nou, se adaugă și aceasta lege a dăruirii și a primirii. Aceste legi, dă voie dorințelor și lucrurilor noastre să vină în viața noastră, este un proces minunat care ne ajută să ne bucurăm de rezultatele lor.
 Cu cât dăruim mai mult, cu atât vom primi în schimb. Darurile Universului sunt inepuizabile, ele nu se termină niciodată, iar fluxul de energie circulă în viața noastră cu abundență. Cum ziceam la legea vibrației, tot ce există se află într-o continuă mișcare și nimic nu este static în univers. Fericirea este sursa vieții, de aceea tot ce este valoros în viața noastră, face să se înmulțească înmiit, atunci când este dăruit. Puțină cunoaștere despre aceste legi universale ale fizicii, au un efect uriaș în viața noastră și de câte ori dăruim ceva, vom primii înapoi pentru umple golul format.
 Legea dăruirii și a primirii se definește ca nesfârșită, cu o putere uluitoare. De aceea și în lumea gândurilor, când vrem să cultivăm o idee nouă, trebuie să renunțăm la cea veche de aceeași natură și să nu oscilăm între a vrea și a nu vrea. Astfel apare indecizia care conduce la o confuzie, fiind principalele cauze pentru nerealizarea lucrurilor.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...